SNP NAJOŠTRIJE OSUĐUJE PRIJETNJE UPUĆENE ABAZOVIĆU I JANKOVIĆU

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje prijetnje i vrijeđanje koje su juče pojedinci na Cetinju uputili potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću i odborniku GP Ura Slavku Jankoviću.

„Vulgarnost i primitivizam kojim su bile prožete prijetnje upućene na vjerskoj osnovi govore da još uvijek nismo savladali osnovne lekcije iz demokratije, tolerancije i poštovanja drugog i drugačijeg. Ma koliko nam se nečiji stavovi ne sviđali, uvijek moramo voditi računa da ne pređemo crvenu liniju kojim se povređuje ljudsko dostojanstvo i integritet bilo kog pojedinca“ izjavili su iz SNPa

Oni pozivaju nadležne organe da adekvatno sankcionišu vinovnike ovih tužnih događaja, a takođe apeluju na cjelokupno društvo da se spuste tenzije i da svi zajedno učinimo korak ka normalizaciji sveukupne atmosfere u kojoj se trenutno nalazimo.

„Samo strpljenjem, tolerancijom i uzajamnim poštovanjem možemo graditi društvo u kojem će se svaki građanin osjećati slobodno i bezbjedno i u kojem će vrhunska vrijednost omogućavanja drugom da iskaže svoje mišljenje moći da dođe do svog punog izražaja“ zaključili su oni.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne