SNP NAJOŠTRIJE OSUĐUJE PRIJETNJE UPUĆENE ABAZOVIĆU I JANKOVIĆU

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje prijetnje i vrijeđanje koje su juče pojedinci na Cetinju uputili potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću i odborniku GP Ura Slavku Jankoviću.

„Vulgarnost i primitivizam kojim su bile prožete prijetnje upućene na vjerskoj osnovi govore da još uvijek nismo savladali osnovne lekcije iz demokratije, tolerancije i poštovanja drugog i drugačijeg. Ma koliko nam se nečiji stavovi ne sviđali, uvijek moramo voditi računa da ne pređemo crvenu liniju kojim se povređuje ljudsko dostojanstvo i integritet bilo kog pojedinca“ izjavili su iz SNPa

Oni pozivaju nadležne organe da adekvatno sankcionišu vinovnike ovih tužnih događaja, a takođe apeluju na cjelokupno društvo da se spuste tenzije i da svi zajedno učinimo korak ka normalizaciji sveukupne atmosfere u kojoj se trenutno nalazimo.

„Samo strpljenjem, tolerancijom i uzajamnim poštovanjem možemo graditi društvo u kojem će se svaki građanin osjećati slobodno i bezbjedno i u kojem će vrhunska vrijednost omogućavanja drugom da iskaže svoje mišljenje moći da dođe do svog punog izražaja“ zaključili su oni.

Povezane vijesti

Lekić izlazi na crtu Đukanoviću?

Partiјe pobјednice na izborima 20. avgusta 2020. godine očigledno smatraјu da sadašnji predsјednik Crne Gore Milo Đukanović predstavlja naјveću smetnju konstituisanju njihove vlasti Dio parlamentarne