SNP ostaje pri svom stavu, ostale partije će se sjutra izjasniti o predlogu DF-a

Nakon što su rekonstrukciju Vlade otpisali kao mogući model za izlaz iz višemjesečne krize vlasti, Demokratski front je kolegama iz vladajuće većine dao rok do petka u podne da jasno odgovore na pitanje – da li su za izbor nove Vlade, koja bi bila dogovorena u roku od mjesec.

Lider SNP-a Vladimir Joković ostaje pri stavu da treba ići na izbor nove Vlade.

Iz Demosa su najavili da će u petak odlučili da li će podržati predlog DF-a.

Iz Građanskog pokreta URA kazali su za TV Vijesti da će odluku o predlogu DF-a donijeti na kolegijumu partije u petak ujutru.

Pošto su odbili njihov predlog za rekonstrukciju Vlade, iz Demokratske Crne Gore su potvrdili da čekaju da se DF i URA usaglase i predlože im model razrješenja, o kojem će se onda izjasniti. Ponavljaju da neće dozvoliti održavanje vanrednih parlametarnih izbora.

Iako je ranije ocijeino da bi rušenje Vlade ugrozilo program ekonomskih reformi „Evropa sad“ i pozvao na vraćanje pregovorima o rekonstrukciji, lider Prave Crne Gore Marko Milačić je rekao da će ta partija odluku o predlogu DF-a donijeti na večerašnjoj sjednici Predsjedništva te partije.

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.