SNP: Rukovodstvo Šavnika sredstva za izgradnju seoskih vodovoda utrošilo za predizborno krečenje privatnih objekata

Evropska vrijednost koju, kako kažu, Jakić nastoji da donese Šavniku je i potpuno urušavanje finansijske održivosti Opštine „nezakonitim i neracionalnim trošenjem sredstava“

Socijalistička narodna partija (SNP) poručila je da primitivizam bez presedana predstavlja dovođenje pojedinica iz kriminalnog miljea i omogućivanje istima da glasaju, napadaju biračke odbore i demoliraju biračka mjesta u Šavniku.

„Evropske vrijednosti koje zastupa aktuelno rukovodstvo Opštine Šavnik na čelu sa predsjednikom Jakićem su očito organizovana promjena prebivališta stanovnika drugih opština izvršenjem krivičnih djela, izborni inženjering i napadi članove biračkog odbora od strane istih tih pojedinaca dovedenih iz drugih opština“, kazali su oni, a navodi se u saopštenju SNP-a.

Ističu da je evropska vrijednost vjerovatno i organizovani prevoz naouruzanih birača iz drugih opština.

Evropska vrijednost koju, kako kažu, predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić nastoji da donese Šavniku je i potpuno urušavanje finansijske održivosti Opštine „nezakonitim i neracionalnim trošenjem sredstava“.

Tvrde da je aktuelno rukovodstvo lokalne samouprave kompletna sredstva koja je Vlada uplatila za izgradnju seoskih vodovoda utrošilo za predizborno krečenje privatnih stambenih objekata i druge usluge svojim pristalicama.

Tim radnjama su, kako kažu, ostavili seoska domaćinstva bez osnovnog resursa za život i lišili ih nade da će se konačno riješiti pitanje vodosnabdijevanja.

Navode da su sve to vrijednosti koje Šavniku donose „korumpirana“ lokalna samouprava oličena u aktuelnom predsjedniku Opštine.

„Ukoliko se nastavi ovakvo „evropejstvo“ našeg predsjednika i njegovih poslušnika pitanje je da li će do sljedećih lokalnih izbora biti i same Opštine“, zaključuju u saopštenju

Povezane vijesti