SNP, URA,CIVIS i manjinske stranke potpisuju memorandum o saradnji

„Ovo je prvi put da manjinske partije potpisuju Memorandum o saradnji sa subjektima koji su trenutno u vlasti.“

Socijalistička narodna partija, Građanski pokret URA, Bošnjačka stranka, Albanska alternativa, Forca, Demokratska partija i CIVIS potpisaće sjutra Memorandum o saradnji.

Glavni cilj te saradnje je učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju i deblokada institucija.

„Ovo je prvi put da manjinske partije potpisuju Memorandum o saradnji sa subjektima koji su trenutno u vlasti. Smatramo da je ovo veliki iskorak za crnogorsko društvo i dosadašnje političke procese jer se radi o pomirenju subjekata sa različitih spektara političke scene, različitih programskih i ideoloških profilacija. Crna Gora je trenutno opterećena brojnim podjelama i zbog toga su glavni ciljevi ovog procesa pomirenje u crnogorskom društvu i evropske integracije. Neophodno nam je da izgradimo mostove saradnje kako bi Crna Gora postala prva naredna članica Evropske unije. „, kazao je Vijestima sagovornik iz parlamentarne većine koji je želio da ostane anoniman.

Memorandim će potpisati lideri političkih subjekata Vladimir Joković, Dritan Abazović, Ervin Ibrahimović, Nik Đeljošaj, Genci Nimanbegu, Fatmir Đeka i Srđan Pavićević.

Izvor: portal Vijesti

Povezane vijesti