Spajić: Brđanin nema povjerenje nijednog člana 44. Vlade, samim tim ni moje

„Vlada podržava prijedlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića o razrješenju direktora Uprave policije“

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin nema povjerenje nijednog člana 44. Vlade. Samim tim nema ni moje povjerenje“, rekao je premijer Milojko Spajić.

On je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade kazao da „Vlada podržava prijedlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića o razrješenju direktora Uprave policije“.

Dodao je i da su imali dva formalna zaključka.

„Predlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića za razrješenje Brđanina, a druga da ministar Šaranović do ponedeljka planira akcije kako da se to sprovede“, rekao je Spajić.

On je dodao da je „loše građane informisati lažnim vijestima“.

„Razumijemo opoziciono djelovanje, ali mislim da je loše građane informisati na pogrešan način lažnim vijestima“, kazao je premijer.

Spajić je rekao da sve što rade, da rade transparentno i „bez želje da politizujemo javne funkcije“.

„Sa Evropskom komisijom (EK) se savjetujemo i tražimo optimalan način da izađemo iz ove situacije. Direktor policije nema povjerenje Vlade i to nije normalno. Ne želimo da ulazimo u galimatijas sa Evropskom komisijom. Bitno je da se sprovede koordinacija sa Evropskom komisijom i mislim da svi ministri treba da koordiniraju sa EK oko iskustva“.

Premijer je rekao da Crna Gora kad dobije IBAR „izlazi iz balkanske kaljuge u kojoj smo se nalazili 30 godina“.

„Dobijanje IBAR-a treba da se desi ili u maju ili u junu. Ne smijemo imati iznenađenja. Zbog ove konstatacije bitno da se malo bolje koordiniraju sa EK. Imali smo istu situaciju sa ostalim resorima – pravde, kulture, finansija… Imali smo situaciju sa Ministarstvom energetike i želju ministra da se raskine koncesija za Brskovo. Imaćemo dodatnu konsultaciju sa renomiranim pravnim kućama koje će nam dati jednu vrstu brze naalize“, kazao je Spajić

Povezane vijesti