Spajić i Milatović krivi za bankrot Crne Gore

Tvrdi da Crna Gora na talasu programa „Evropa sad“ hita na bankrotu javnih finansija

Odgovornost za bankrot javnih finansija i slom ekonomije Crne Gore snose samo Milojko Spajić Jakov Milatović i svi oni koji ih glasaju i podržavaju, kazao je lider PzP-a Nebojša Medojević. 

On tvrdi da Crna Gora na talasu programa „Evropa sad“ hita na bankrotu javnih finansija.

– Ideja da se, i onako prevelika javna potrošnja drastično poveća i da se deficit finansira novim zaduženjima počinje da se pretvara u jasnu agoniju javnih finansija. Rekordne stope inflacije u SAD i EU su primorale centralne banke da povećaju kamate i era jeftinog novca i nultnih referentnih kamata je proslost. Novac postaje sve skuplji i kamate rastu. Zaduženje države kod Dojč banke od 100 miliona eura sa kamatom od 9,2 odsto je samo početak plaćanja računa za nekontrolisanu javnu potrošnju podstaknutu programom “Evropa sad- Grčka sjutra”.

Rast inflacije, rast kamata, rast duga, rast nezaposlenosti, rast nelokvidnosti u privredi, ozbiljan je alarm koji ukazuje na hitnu sanaciju javnih finansija i pripemu politika za prevenciju bankrota. Ideja da se povećanje zarada finansira iz novih zaduženja, a ne iz povećanja proizvodnje i produktivnosti, skupo će nas koštati – zaključio je Medojević

Povezane vijesti