Spajić potpisalo sporazum o raskidu ugovora kojim je planirana ispalata četiri miliona, a budžetom je nije predvidio

Još jedna u nizu „imaginarna“ isplata Milojka Spajića i Jakova Milatovića.

Još jedna neplanirana isplata i igra „eksperata“ sa budžetom koju će građani platiti.

Koliko će ih još biti?

Sporazum o raskidu potpisan dva dana prije lokalnih izbora u Herceg Novom

U budžetu za ovu godinu nije planirana isplata četiri miliona, već je na posljednjoj sjednici bivše Vlade 20. aprila donijet zaključak da se ovaj novac isplati iz tekuće budžetske rezerve

Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa države je 15. aprila dostavio Spajiću tužbu koju je “Univerzal Monte” podnio Privrednom sudu

Vlada je danas odlučila da dokumentaciju za raskid ugovora za put „Meljine-Petijevići“ dostavi tužilaštvu

Naime, po planu bivše vlasti firmi “Univerzal Monte”, iza koje stoji srbijanski biznismen Vuk Hamović trebalo da bude isplaćeno četiri miliona eura iz tekuće budžetske rezerve za prijevremeni raskid ugovora za put Meljine-Petijevići.

Sporazum su u ime države potpisali bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i u ime Opštine Herceg Novi predsjednik te lokalne uprave Stevan Katić i to samo dva dana prrd lokalne izbore u Herceg Novom.

Foto: Ministarstvo finsnsija

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, kojim je rukovodio ministar Milojko Spajić, potpisalo je sporazum o raskidu ugovora u kome je bilo definisano da se novac isplati do 31. januara ove godine. Međutim, u budžetu za ovu godinu nije planirana isplata četiri miliona, već je na posljednjoj sjednici bivše Vlade 20. aprila donijet zaključak da se ovaj novac isplati iz tekuće budžetske rezerve. Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa države je 15. aprila dostavio Spajiću tužbu koju je “Univerzal Monte” podnio Privrednom sudu.

Sporazum je raskinut bez saglasnosti Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) koje je saopštilo da ne može da preuzme upravljanje ovom dionicom.

Dokumentaciju za raskid ugovora za put „Meljine-Petijevići“ šalju u tužilaštvo

Izvršna vlast neće da plati četiri miliona eura firmi iza koje stoji srbijanski biznismen Vuk Hamović, zbog sumnji da sve nije bilo čisto u raskidu ugovora koji su u ime države potpisali bivši ministrar finansija Milojko Spajić i u ime Opštine Herceg Novi Stevan Katić

Vlada je danas odlučila da kompletnu dokumentaciju u vezi sporazuma o raskidu Bot aranžmana za put Meljine-Petijevići koji je raskinut za vrijeme bivše Vlade na čijem je čelu bio Zdravko Krivokapić proslijedi nadležnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Imajući i vidu kompleksnost ovo posla i četiri miliona su trebala da budu isplaćena iz tekuće rezerve i sve što je pratilo ovu informaciju mislim da je potrebno da se pozabavi nadležno tužilaštvo“, rekao je ministar finansija Aleksandar Damjanović na današnjoj sjednici.

Sporazum o raskidu potpisan dva dana prije lokalnih izbora u HN

Ovo je nevjerovatan uspjeh ove Vlade, potpisani sporazum je od nemjerljivog značaja za građane Herceg Novog, ali i za crnogorski turizam, imajući u vidu da su turisti iz Bosne i Hercegovine, prije izbijanja pandemije, ostvarivali preko milion noćenja u Crnoj Gori. Vlada je danas još jednom dokazala da je čvrsto opredijeljena za rješavanje problema koji, godinama unazad, štete crnogorskoj privredi i građanima”, istakao je ministar Spajić 7. maja prošle godine kada je potpisan sporazum.

Foto: Ministarstvo finsnsija

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić je tada kazao da je “ovo je veliki dan za sve građane Herceg Novog i cijele Crne Gore”.

Bivši predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je na Tviteru tada napisao da su “odlukom Vlade stvoreni uslovi za ukidanje putarine na putu Meljine-Petijevići i podizanje rampi koje su bile sve, samo ne znak tradicionalnog crnogorskog gostoprimstva”.

Bečić je poručio da je višegodišnja borba uspješno okončana i ispunjeno obećanje dato građanima.

Lokalni izbori u Herceg Novom su održani 9. maja prošle godine.

Bivši predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović susreli su se kod naplatne rampe na putu Meljine – Petijevići 11. maja prošle godine čime su ozvaničili ukidanje putarine na tom dijelu puta.

Još jedna prevara Jakova Milatovića i Milojka Spajića na štetu građana Crne Gore.
Nakon trideset godina DPS vladavine i pustošenja državnog budžeta, eksperti su nastavili da se igraju sa istim, danak tome polako dolazi na naplatu, nažalost na štetu građana.

Povezane vijesti