Spajiću zasmetalo povećanje budžeta i realno povećanje plata, ugrožava mu populizam

Spajić zaboravio da nije budžetom predvidio ni povećanje plata, ni penzija, ni socijalnih davanja, a ugrozio zdravstveni sistem

Podsjetićemo bivšeg ministra finansija Milojka Spajića da je imao povećanja zarada koja nije utemeljio u budžetu, a za koja i u vezi kojih su se njegovi prethodnici morali zadužiti.

Populizam nema granica za bivšeg ministra finansija.

Stoga, realna i u budžetu zasnivana najavljena povećanja zasmetala su Spajiću, jer mu ugrožavaju populizam i ruše imaginarni koncept političke kampanje.

Milojko Spajić saopštio je na konferenciji za medije da je državni budžet loše urađen. Iz Evrope sad zasvali su press povodom budžeta koji je Vlada odredila za narednu godinu.

Podsjetićemo ga i na to da je Državna revizorska institucija (DRI) dala duplo negativno mišljenje na prošlogodišnji završni račun budžeta jer je, između ostalog utvrdila da su kršeni brojni zakoni, da prilivi u budžetu nijesu prikazani u skaldu sa zakonom, da je donijeto rješenje o privremenom finasiranju iz budžeta bez limita potrošnje, da novac nije preusmjeravan u skladu sa zakonskim procedurama…

I to je prvi put da Ministarstvo finansija dobije duplo negativno mišljenje i na reviziju pravilnosti i na finansijsko poslovanje kada je u pitanju završni račun budžeta države.

Revizija DRI se odnosi na period dok je ovim resorom rukovodio ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Povezane vijesti