SPAŠENI ŽENA I DIJETE

➡️Jaka bura ih nosila ka otvorenom moru

Nešto prije 11 časova Pomorsko operativni centar, u sastavu Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je dobio poziv preko OKC 112, da se kod Svetog Stefana nalaze dvije osobe na “Stand up“ dasci, a koje jaka bura nosi ka otvorenom moru.

„Spasilački čamac SAR-1 sa posadom Asović Stevan, Zaganjor Ekram i Pačak Željko su odmah isplovili ka Svetom Stefanu u potragu. U isto vrjeme je vlasnik ribarskog čamca Vlatković Luka koji se nalazio na otvorenom moru nekih jednu nautičku milju, uočio ugoržene osobe i pritekao im u pomoć“ kazao je direktor za sigurnost plovidbe u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.

Odmah nakon toga čamac iz Bara je stigao i posada je preuzela jednu stariju ženu i jedno maloljetno lice koji su ruski državljani, te ih odvezao do Luke Budva, zbrinuti su na sigurno.

„Nesmotrenost da se prilikom jakog sjeverenog vjetra izlazi na more, pogotovo sa rekvizitima za razonodu, mogla je prerasti u ozbiljnu nesreću na moru. Cijela koordinacija spašavanja ugroženih osoba se odvijala preko POC, a operateri Đurović Dragan i Kasalica Vlado su o svemu obavještavali OKC 112, SGP Budva i Lučku Kapetaniju Bar“ naveo je on.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti