Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Veljovića

Bivši direktor Uprave policije optužen je za zloupotrebu službenog položaja i stvaranje kriminalne organizacije

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) dostavilo je podgoričkom Višem sudu optužnicu protiv bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, potvrdila je „Vijestima“ Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda.

Veljović, koji je uhapšen 24. jula prošle godine na Žabljaku, optužen je za zloupotrebu službenog položaja i stvaranje kriminalne organizacije. Osim Veljovića, optuženo je još nekoliko okrivljenih.

Po nalogu SDT-a lisice na ruke stavili su mu pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja.

To tužilaštvo tereti ga da je povjerljivim informacijama pomagao šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću da švercuje cigarete. Navodno, u transkriptima sa Skaja tužioci su pročitali da je Veljović javio Mrkiću da će policija pretresati prostorije Muja Nikočevića, čime mu je pričinio korist u nelegalnom poslu – švercu cigareta.

Nekadašnji prvi policajac negirao je krivicu, objasnivši pred specijalnim tužiocem da je Mrkića i njegove poslove istraživao, a ne pomagao mu

Povezane vijesti

Vlada u petak o Brđaninu

Komisija proslijedila izvršnoj vlasti Šaranovićev predlog za razrješenje direktora Uprave policije Vlada Crne Gore odlučivaće na sjednici u petak o razrješenju šefa policije Zorana Brđanina,