Srbija da bude strpljiva, gol za osminu finala će doći

Bivši jugoslovenski fudbaler i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević ocijenio je danas da su povrede značajno uticale na utisak koji je Srbija ostavila u dosadašnjem toku Svjetskog prvenstva u Kataru, kao i da je nezgodno kada na takvom prvenstvu tri igrača zadnje linije iz prinudnih razloga prvi put igraju zajedno

Javi se jedan štoper, traži izmjenu, poslije toga i drugi, sve se poremetilo. Izlazak malog (Strahinje) Pavlovića je bio nenadoknadiv gubitak. Momak je jak u skoku, snažan u duelu, fenomenalan u postavci odbrane“, rekao je Savićević tokom posjete reprezentaciji u Kataru, prenio je Fudbalski savez Srbije (FSS).

Po njegovim riječima, selektor Dragan Stojković nije neraspoložen nakon poraza od Brazila (0:2) i neriješene utakmice sa Kamerunom (3:3), i ističe da je to veoma važno.

Svjestan je i on situacije u kojoj se našao tokom utakmice sa Kamerunom. Imao je druge planove, razmišljao o drugim izmjenama. Ali to su nepredviđene okolnosti“, dodao je predsjednik FSCG.

Savićević, koji je reprezentaciju Srbije i Crne Gore vodio od 2001. do 2003. (do 2002. bio član selektorske komisije), kaže da je očekivao da će specifičan termin Mundijala ići na ruku igračima i da će njihova forma biti na mnogo višem nivou, nego na kraju nacionalnih šampionata, ali da se prevario.

Sve je pošlo kako ne treba još od okupljanja i prvog dana priprema za odlazak u Katar. Ko je mogao da pretpostavi da će udarne igle reprezentacije, momci na kojima se bazira igra srpskog tima, biti u tako lošoj zdravstvenoj situaciji“, naveo je Savićević.

On je istakao da je Kamerun prošlost, a da je na redu meč odluke protiv Švajcarske (petak u 20.00), koja je, kako je naveo, daleko jača u defanzivi, nego u ofanzivi.

Teško im je probiti bedem, ali Srbija ima veliki broj kvalitetnih fudbalera koji mogu da riješe pitanje pobjednika. Veoma je važno da budu strpljivi, da ne gube koncentraciju i siguran sam da će postići taj jedan gol koji će da ih odvede u osminu finala“, kazao je Savićević.

Savićević je posjetio selektora srpske fudbalske selekcije Dragana Stojkovića Piksija u Kataru.

Prijateljstvo Dragana Stojkovića i Dejana Savićevića nije lako opisati u nekoliko rečenica. A možda nema ni potrebe, bitno je da traje skoro 40 godina i da je bukvalno neraskidivo. Zato i ne čudi posjeta podgoričkog virtuoza bazi srpske reprezentacije u trenutku kada Piksiju i njegovim momcima treba podrška kao nikada u prethodnih godinu i po dana“, navodi se na Fejsbuk stranici Fudbalskog saveza Srbije

Reprezentacija Srbije nakon dva odigrana kola Grupe G ima jedan osvojen bod, koliko i Kamerun. Brazil je prvi sa šest, a Švajcarska druga sa tri boda.

Za prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva, Srbija mora da pobijedi Švajcarsku, a reprezentacija Kameruna ne smije da pobedi Brazil

(RTCG)

Povezane vijesti