SRBIJA OKOVANA SNIJEGOM: Blokiran aerodrom, kolaps u Beogradu, pojedina mjesta bez struje…

Snijeg koji od subote neprekidno pada u Srbiji zahvatio je mnoge djelove zemlje, blokirao puteve i naneo patnje mnogim građanima, pišu Novosti.rs.

Pojedina mjesta u Srbiji ostala su bez struje, blokiran je aerodrom „Nikola Tesla“, oko 50 putnika zaglavljeno u vozu kod Valjeva, a u centru Beograda došlo je do potpunog kolapsa usled pada stubova i drveća.

Kolaps na putevima

JP Putevi Srbije je, na osnovu Izvještaja Štaba zimske službe, obavijestilo javnost o stanju na putevima širom zemlje.

Putnici iz voza, koji je od jutros zbog snijega zaglavio na stanici Lastra, krenuli su autobusom za Beograd.

Usled ​​velikog nevremena, praćenog obilnim snežnim padavinama i jakim vjetrom, na teritoriji Republike Srbije registrovan je veliki broj kvarova na elektrodistributivnoj mreži, posebno u planinskim predelima zapadne i centralne Srbije, saopštio je danas EPS.

Foto: RINA

Kako se dodaje, mokar i obilan snijeg, kao i jak vjetar doveli su do kidanja provodnika, kao i do pada drveća na mrežu,

Najveći problemi u snabdevanju su u Zlatiborskom upravnom okrugu, kao i u Kolubarskom i Moravičkom upravnom okrugu.

Na putu Petrovaradin – Irig, raskrsnica za Vrdnik (prevoj za Iriški venac) i druga traka na Fruškoj gori (nizbrdo), preko Iriškog venca, saobraćaj se odvija otežano.

U Beogradu je trenutno skraćeno ili preusmjereno 45 linija gradskog prevoza, kao i 20 prigradskih i lokalnih linija. Do večeras se očekuje normalizacija javnog prevoza.

Foto: Blic

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ saopštilo je danas da na najprometnijim putevima ima snijega, kao i da su kolovozi mokri u nižim predjelima, a u Beogradu, Ivanjici, ponegdje ima i do 5 cm snijega. 

Blokiran aerodrom Nikola Tesla

Zbog padavina blokiran je prilaz i izlaz sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“. Na ulazu sa autoputa, ali i na izlazu sa aerodroma stvorena je kolona vozila. Gužva je i na obilaznici Resnik-Bubanj Potok

Na kružnom putu Resnik – Bubanj Potok trenutno vlada gužva, saopštilo je danas JP „Putevi Srbije“.

U Kosovskoj ulici i Konjarniku pala stabla

Blokiran saobraćaj u centru Beograda, zbog pada drveća u Kosovskoj ulici. Kolaps u Beogradu, neki redovi skraćeni ili preusmereni

Blokiran voz kod Valjeva

Voz koji je zbog prekida kontaktne mreže ostao na pruzi Beograd-Požega kod Valjeva nalazi se u blizini stanice. U vozu je oko 50 putnika, a kako „Novosti“ saznaju, u vozu ima struje, a putnici grijanje. Očekuje se dolazak trolejbusa iz Beograda.

Prijepoljska sela bez struje

Zbog  padavina koje su izazvale kvarove na elektromreži, bez struje je oko hiljadu domaćinstava u Prijepolju. Bez struje su ostala sela na području Brodareva, zatim Aljinovići, Kamena Gora, Jabuka, Sedobro, Kaćevo, dijelovi Seljašnice i još nekoliko sela.

Snijeg je zaustavio kamione 

Kamioni bez zimske opreme blokirani su na autoputu od Bistrice do Nove Varoši i na deonici od Kokinog Broda do Zlatibora.

Foto: RAS Srbija

Kolaps i u Novom Sadu

Danas je obustavljen saobraćaj za teretna vozila na prevoju na Iriškom vencu, putu između Petrovaradina i Iriga i raskrsnici za Vrdnik, a prema informacijama pravi je saobraćajni kolaps.

Povezane vijesti