Stano: Blokada institucija mora se odmah okončati

„Svi politički akteri u državi treba da se uzdrže od bilo kakvih akcija koje mogu produbiti institucionalnu krizu i potkopati demokratske institucije“, istakao je Stano

Portparol Evropske komisije (EK) Peter Stano, poručio je danas da Evropska unija (EU) insistira na tome da se trenutna blokada crnogorskih institucija mora odmah okončati.

Na pitanje novinara RTCG-a može li potvrditi da je šef evropske diplomatije Žozep Borelj rekao predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da EU neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku ako se nastavi s blokadom, te koliko će EU čekati na normalizaciju prilika prije nego što pokrene taj mehanizam, Stano je odgovorio da glavna poruka ostaje da EU prati veoma pažljivo i sa zabrinutošću političku situaciju u Crnoj Gori.

Svi politički akteri u državi treba da se uzdrže od bilo kakvih akcija koje mogu produbiti institucionalnu krizu i potkopati demokratske institucije. Prioritet mora biti izgradnja konsenzusa. To je glavna poruka EU. Insistiramo da se trenutna blokada institucija mora odmah okončati i pozivamo na normalizaciju situacije„, poručio je.

Govoreći o paketu podrške za energetiku, Stano je pojasnio da je on namijenjen suzbijanju krize zbog visokih cijena energenata, i da je cilj da se pomogne domaćinstvima i malim biznisima već ove zime.

Povezane vijesti