Stavio vještačku ruku da ne bi primio vakcinu

Jedan Italijan se suočava sa optužbama za prevaru nakon što se pojavio da primi vakcinu protiv Covid-19 noseći lažnu (vještačku) ruku.

On je bio toliko odlučan u namjeri da izbjegne vakcinu, ali ipak dobije zdravstvenu propusnicu, da je vjerovatno platio stotine eura za silikonsku protezu, piše Gardijan.

Bizarna epizoda u centru za vakcine u Bieli, gradu blizu Torina u sjevernom regionu Pijemont, dogodila se nedjelju dana nakon što je Italija objavila mjere koje zabranjuju nevakcinisanim ljudima niz društvenih, kulturnih i sportskih aktivnosti.

Nakon što je obavio birokratske formalnosti, uključujući potpisivanje formulara za saglasnost pred doktorom, muškarac, star 50 godina, sjeo je i podigao rukav košulje dok se pripremao da mu zdravstveni radnik da vakcinu.

U početku, zdravstvena radnica nije primijetila ništa čudno, jer je silikon ličio na kožu. Ali pošto je bolje pogledala i dodirnila ruku, zamolila je čovjeka da skine košulju. Njegov plan je osujećen, čovjek, čije ime nije poznato, pokušao je da je ubijedi da zažmuri “na jedno oko”.

“Osjećala sam se uvrijeđeno kao profesionalac“, rekla je Filipa Bua za “La Republiku”.

“Boja ruke mi je izazvala sumnju i zato sam zamolila čovjeka da otkrije ostatak njegove lijeve ruke. Bila je dobro napravljena, ali nije bila iste boje.”

Rekla je “La Stampi” da nije mogla da vidi čovjekove vene: „Prvo sam mislila da sam pogriješila, da je to pacijent sa vještačkom rukom.”

Nije jasno da li je nosio cijelu lažnu ruku ili neku vrstu silikonskog sloja preko kože.

“Ažurnost i vještina zdravstvenog radnika pokvarili su planove ove osobe, koja će sada morati da odgovara” rekao je Alberto Ćirio, predsjednik Pijemonta u zajedničkoj izjavi sa Luiđijem Ikardijem, regionalnim zdravstvenim savjetnikom.

“La Republika” ukazuuje da incident možda nije bio jedini, pozivajući se na nedavnu poruku na društvenim mrežama koju je možda napisao čovjek iz Biele.

Objava na Tviteru predstavljala je silikonsko muško odijelo sa grudima do pola tijela, zajedno sa lažnim rukama i vratom, koje je bilo na prodaji na Amazonu za 488 eura. Uz sliku je stajala poruka: “Ako ja krenem sa ovim, da li će primijetiti? Možda ću ispod silikona čak obući dodatnu odjeću kako bih izbjegao da igla dopre do moje prave ruke.”

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.