Stijepović uskoro pred sudom

Stijepović se tereti optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva za pranje novca u saizvršilaštvu

Nakon što je vijeće podgoričkog Višeg suda potvrdilo optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Miga Stijepovića, predmet je dat u rad sudiji tog suda Evici Durutović koja će, kako nam je saopšteno, suđenje zakazati u zakonskom roku.

Stijepović se tereti optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva, koju zastupa državni tužilac Lidija Vukčević, za pranje novca u saizvršilaštvu.

Migo Stijepović

Vijeće podgoričkog Višeg suda je početkom marta bilo obustavilo krivični postupak protiv Stijepovića, koji je u aferi „Koverta“ optužen za pranje novca u saizvršilaštvu.

Slavoljub Stijepović, bivši gradonačelnik Podgorice, u podgoričkom Višem sudu je ranije izjavio da on nije učestvovao u izvršenju krivičnog djela pranje novca. Zbog nedostatka umišljaja on je predložio tada da se postupak protiv njega obustavi.

Stijepović je kazao da protiv njega nije ponuđen nijedan dokaz za pranje novca i da je jasno da nije ni mogao učestvovati u izvršenju ovog krivičnog djela, jer nije poznavao ostale okrivljene, osim Kneževića.

„Nijesam ostvario ni posredan, ni neposredan kontakt sa okrivljenima. Nijedan od okrivljenih nije pomenuo moje ime. Nijesam znao, niti sam mogao znati da je novac stečen od kriminalne djelatnosti“ rekao je Stijepović.

Afera „Koverta“ se odnosi na tajni snimak koji je biznismen Duško Knežević objavio 2019. godine, a na kojem se vidi Stijepović u trenutku predaje navodno oko 100.000 eura za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića 2016. godine.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti

Uhapšena Direktorica ASK-a Jelena Perović?

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović uhapšena je danas u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO)? Službenici SPO ušli su jutros sa nalogom za