Stiven Sigal u Moskvi: Ruse volim i u dobru i u zlu

Zbog najnovijeg snimka, mnogi tviteraši nazvali su Sigala „izdajnikom Amerike“ i pisali da mu treba zabrani povratak u SAD

Glumac Stiven Sigal proslavio je svoj 70. rođendan u Moskvi, u nedjelju, 10. aprila, a tom prilikom je dao podršku Rusiji i Vladimiru Putinu, sa kojim je dobar prijatelj

Na proslavi je bio ruski TV voditelj Vladimir Solevjev i ruska novinarka Margarita Simonjan, koji su dospjeli na listu sankcija EU posle početka rukog napada na Ukrajinu.

Na snimku koji kruži Tviterom, Sigal, koji je ranije Putina nazvao „jednim od najvećih svjetskih lidera, ako ne i najvećim živim svjetskim liderom“, može se vidjeti kako sve u prostoriji zove „svojom porodicom i prijateljima“.

Vi ste moja porodica i moji prijatelji. I volim vas sve i stojimo zajedno, u dobru i u zlu – poručio je glumac.

Ovaj Sigalov potez naišao je na osudu u zapadnim medijima, kao i na društvenim mrežama.

Zbog najnovijeg snimka, mnogi tviteraši nazvali su Sigala „izdajnikom Amerike“ i pisali da mu treba zabrani povratak u SAD.

Podsjetimo, Sigal se posle počinjanja sukoba u Ukrajini oglasio i rekao da se „moli za obje strane“.

Većina nas ima prijatelje i porodicu u Rusiji i Ukrajini. Ja ih gledam kao jednu porodicu i zaista vjerujem da je u pitanju spoljni entitet koji troši ogromne sume novca na propagandu da bi isprovocirao dvije zemlje da budu u međusobnom sukobu. Moje molitve su da obje zemlje dođu do pozitivne, mirne rezolucije u kojoj možemo da živimo i napredujemo zajedno u miru– poručio je glumac.

Inače, Sigal je ruski pasoš dobio 2016. godine, a 2018. je postao specijalni izaslanik Rusije u SAD

Povezane vijesti