Studenti Arhitektonskog fakulteta predložili rešenja za adaptaciju jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć

Studenti četvrte godine Arhitektonskog fakulteta UCG, u sklopu redovnog nastavnog predmeta Arhitektura unutrašnjih prostora 1, pod mentorstvom Veljka Radulovića, Sanje Paunovć Žarić i MSc Nikoline Sekulović, predložili su idejna rješenja za adapraciju jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Danilovgradu, Zeti i Mojkovcu.

ZHMP

Cilj zadatka je, kako je saopšteno sa UCG, prilagođavanje prostora funkcionalnim, oblikovnim i ergonomskim karakteristikama odabrane funkcionalne zone radnog prostora, te formiranje rješenja unutrašnje arhitekture za optimalni slučaj, sa ličnim odnosom prema oblikovnim i likovnim vrijednostima, estetskim i funkcionalnim životnim standardima, ili ciljevima, ne zanemarujući jasne zahtjeve za projektovanje zdravstvenih jedinica.

ZHMP

Prezentacija ostvarenih rezultata tromjesečnog rada upriličena je u zgradi Rektorata UCG, a sastanku su prisustvovali, pored studenata i profesora, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, Mr Sci. Dr med Vuk Niković sa saradnicima i dekanka Arhitektonskog fakulteta prof.dr Svetlana Perović.

ZHMP

“Aktivnost je sprovedena nakon prethodno potpisanog memorandum o saradnji između Ministarstva zdravlja, Arhitektonskog fakulteta UCG i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore”, poručuju sa UCG

Povezane vijesti

Uhapšena Direktorica ASK-a Jelena Perović?

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović uhapšena je danas u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO)? Službenici SPO ušli su jutros sa nalogom za