Studentima VMŠ svečano uručene diplome i nagrade

“KBC Berane i Dom zdravlja Berane, kao nastavne baze Medicinskog fakulteta, su u potpunosti opravdali svoje mjesto i ulogu u vašem obrazovanju a nastavnici i saradnici su nesebično prenosili znanje i iskustvo shodno vašoj zoni interesovanja i potreba”

Foto: Radio Berane

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG), profesor doktor Miodrag – Bobo Radunović danas je uručio diplome svršenim studentima studijskog programa Visoka medicinska škola (VMŠ) u Beranama.

U protekloj godini, devet studenata VMŠ je steklo zvanje specijaliste, dok je 27 studenata uspješno završilo osnovne studije.

Radunović je istakao da je vizionarska ideja naših učitelja o otvaranju Visoke medicinske škole u Beranama od prije pola vijeka pretvorena u realnost 2005. godine.

“To je bila potreba vremena i potreba cijelog regiona. Ostvareni su snovi naših učitelja, vizionara – akademika dr Branka Zogovića, prim. dr Ćira Babovića, prim. dr Bata Raičevića, prim. dr Mila Miloševića i onih koji su istrajavali na ideji da Berane postane dio akademske zajednice”, istakao je on.

Dekan Radunović je naglasio da je od osnivanja VMŠ 609 studenata diplomiralo na osnovnim i 207 studenata na specijalističkim studijama i dodao da na akreditovanim master studijama ove godine imaju prve polaznike.

Foto: VMŠ

“KBC Berane i Dom zdravlja Berane, kao nastavne baze Medicinskog fakulteta, su u potpunosti opravdali svoje mjesto i ulogu u vašem obrazovanju a nastavnici i saradnici su nesebično prenosili znanje i iskustvo shodno vašoj zoni interesovanja i potreba”, rekao je on.

Radunović je poručio da je imperativ svake univerzitetske jedinice, pa i Medicinskog fakulteta dalje institucionalno i kadrovsko jačanje medicinske struke, kao i pronalaženje načina da donosioce odluka ubijede u presudan značaj obrazovanja za normalno funkcionisanje i razvoj društva u cjelini.

Prisutnima se obratio i rukovodilac studijskog programa VMŠ prof. dr Saša Raičević, koji je diplomcima poželio uspjeh u budućem radu.

Raičević je uručio povelju Američko-crnogorskog kulturno-prosvjetnog društva “Lovćen” iz Detroita, studentkinji treće godine Kseniji Šunjevarić, kao i novčanu nagradu i plaketu najboljoj studentkinji Visoke medicinske škole Ivani Vukićević, koja pohađa drugu godinu i ima prosječnu ocjenu 9,56.

Svečanoj dodjeli diploma, koja je upriličena u amfiteatru Visoke medicinske škole, među brojnim zvanicama i gostima, prisustvovali su i predsjednik Opštine Berane Vuko Todorović i direktor Kliničko-bolničkog centra Berane dr Milorad Magdelinić.

(Radio Berane)

Povezane vijesti

Zemljotres kod Ulcinja

Slabiji zemljotres zabilježen je večeras u Crnoj Gori. Prema podacima Evropskog Mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 2,4 jedinica