Svako bira svoga gospodara

Ako je tačno da je najuzvišenije viteštvo duha „posvetiti život istini“, kako su tvrdili Ruso, Tolstoj i Dekart, onda nam put istinskog preporoda mora započeti istinom.

Ne može biti preobražaja nacije bez preobražaja čovjeka. Ako hoćemo da se od zla spasemo, moramo preispitati sebe, jer traženje krivca u drugima može nas odvesti na stranputicu koja bi bila naše konačno uništenje.

Sveti blagočestivi Nemanjići, postavili su temelj državi Srbiji, kulturi i svetoj vjeri pravoslavnoj.
Dakle, Srbi podvižnici, svetitelji i apostoli Božji, ujedno su identitetski i karakterni simvol naše vjere, kulture, istorije, slave kojoj je Nemanja, odnosno Sveti Simeon, dao tijelo, a Sveti Sava dušu i tako su ostvarili idealnu simfoniju države i Crkve. Sveti Sava je u naše duše ugradio neiscrpno duhovno blago iz svetogorske riznice.
Rastkova odlučnost, istrajnost i opredeljenost, iz koje će se nakon nepuna dva vijeka iznjedriti kosovski zavjet, potvrdio je
visoko sa manastirskih zidina držeći odsječene vlasi, povikom: „Sava mi je ime!“
Čitav svoj život proveo je u podvigu i time je zavjetovao svakog Srbina da nađe u sebi to blago i umnoži ga kao vjerni sluga talante.
Čuvanjem duhovne vertikale, odnosno svetosavlja, preobražavamo sebe i sve oko sebe.

U dobu poluvjekovnog ideološkog bespuća uništene su i moralne vrijednosti srpskog naroda.
Istrebljenjem tradicionalne patrijarhalne etike, srušena je porodica kao stub jednog društva.

Mi živimo na međi dva svijeta, između dvije kulture Istoka i Zapada. Borba između zapadnog carstva laži i dobronamjernog istoka ne jenjava.
U eri konzumerizma komfora i materijalizma proždiru nas kancerogene namirnice, zapadnjački trendovi, ateističke, ekumenističke, feminističke anomalije.
Postajemo duše bez duhovnog centra i moralne osovine. Inteligentni, ali karakterno potrošeni. Bez primarnog cilja, bez želje i volje za buđenjem razbistravanjem, prosvetljenjem, očišćenjem i oboženjem razuma. Bez namjere za osvajanjem moralnih i etičkih horizonata koji se tiču svih nas.
Nalazimo se na dnu svoje nacionalne, moralne, psihološke, ali prije svega duhovne krivulje prihvatajući perfidno bačeni mamac koji je duboko razgranao svoje korijenje u vaspitno – obrazovnom sistemu.
Noć vještica, kao apsolutna destrukcija duha, koja teži uništavanju duhovne ekologije u Božjim stvorenjima, smotrom dekadencije, klanjanjem truležnim idolima, konstruiše senzacionalizam orkestriranim maskiranjem u vještice i vampire, skrnavljenjem dječijih duša
vodeći ih u ambis propasti. Krucijalni preduslov i jasno definisan cilj luciferove ekspedicije jeste plansko i sistemasko ugnjetavanje mladih duša, namećući spiritizam kao legitimnu i prihvatljivu igru.
Demokratska struktura antihrišćanske svjetske imperije, njeni ideolozi, kao plemenski klan, gramzivim ritualima, antihristovom strategijom skrnave identitetske svetosavske vrijednosti, kultivišući globalističke mutacije, praznovjerje i obmanu, sve ono što se krši sa principima čojstva i junaštva, zdravim odrastanjem, vaspitanjem i obrazovanjem svakog srpskog čeda! Vaspitno – obrazovne ustanove su pretvorene u poligone za ispunjavanje želja globalnih kolonizatora i političkih kvazielita.
Kao rezultat razgrađenih elementarnih normi, imamo projektovanu toksikomaniju u vidu vještičarenja! Noć vještica je potpisivanje pakta sa satanističkim carstvom tame. Noć vještica je noć degradiranja i skrnavljenja pravoslavlja. Noć uništavanja svetosavskog identiteta.
To je satanino gordo pleme. To su legioni demonizovanih protuva i
još jedna maliciozno podmetnuta zapadnjačka komercijalna propaganda.
Iako, eshatološki barometar pokazuje da je svjetsko zlo skoro sazrelo za antihristovu diktaturu, za bujanje farisejskog bezumlja, za konačan pad u čeljusti američke demonkratije.
Raspeti između Boga i legiona otpadnika koji vape za našom kapitulacijom, globalisti zaboravljaju činjenicu da je Pravoslavlje duhovna borilačka vještina protiv evroameričkog bezbožništva, liberalizma, idolatrije, palog ljudskog razuma, sodomskog bogohulenja, i da srpski i ruski narod u svojoj duši nosi duhovni pasoš vječne pravoslavne imperije.
Pravoslavlje kao riznica svetinja, netljenih, celebnih moštiju i molitvi prepodobnih podvižnika i ugodnika Božijih je neuništivo.
Da nam Gospod Bog, Majka Božija, Sveti blagorodni Nemanjići, Sveti Luka i Sveti Petar Cetinjski pomognu u istrajnosti i odlučnosti da budemo ono na šta smo zavjetovani. Srbi čestiti i svetosavski. Srpska istorija je naš iskon, Svetosavlje zora našeg spasenja i naš putokaz od toga kako treba da se molimo Bogu, do toga kako treba da prezremo i eliminišemo nametnute manipulativne manevre sodomskih raskolnika.

Izvor: PV novine

Povezane vijesti

Italijanke koje se bore protiv mafije

U regiji Pulja grupa žena se suprotstavlja mafijaškim strukturama moći, izlažući se velikim ličnim rizicima To je bio prizor iz filma “Kum”. U noći prvog

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –