Sve toplije na ralaciji PES – DPS

Prošle sedmice, GO URA Dritana Abazovića je optužila Vladu Milojka Spajića (PES) da je imenovala više kadrova DPS-a, nego što je to učinila Vlada Duška Markovića (DPS).

Ministar pravde i funkcioner Pokreta Evropa sad (PES) Andrej Milović čestitao je nedavno Danijelu Živkoviću na izboru za predsjednika opozicione Demokratske partije socijalista (DPS), uz uvjerenje da će kao lider donijeti novu vrijednost crnogorskoj politici.

Milović je tada izrazio uvjerenje da će Živković donijeti novu vrijednost crnogorskoj politici, usmjeravajući, kako je rekao, partiju na čijem je čelu ka konstruktivnim politikama za dobrobit svih građana Crne Gore.

„Nove generacije, oslobođene tereta prošlosti, moraju zajedno raditi na pomirenju Crne Gore i izgradnji prosperitetne budućnosti jer je saradnja ključ za stabilnost i progres naše države“, napisao je Milović na društvenoj mreži X tom prilikom“ .

Poručio je, takođe, da zajedno, kao nova generacija političara, moraju Crnu Goru voditi naprijed ka EU i izgraditi bolje, mirnije i pravednije društvo.

Pojedini politički subjetki i mediji to su doživjeli kao približavanje PES-a i DPS-a, mada su iz PES-a kazali da Milović čestitku može poslati samo u svoje ime.

Ipak, da je sve toplije na relaciji PES-DPS, reklo bi se da potvrđuje i zajednička fotografija visokog funkcionera DPS-a Božidara Jankovića i ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića (PES), nastala u Beogradu. Fotografija, kako se vidi, odiše srdačnošću i toplinom. Mjesto susreta, kako saznaje „Barski portal“, bio je beogradski restoran „Dva jelena“.

Podsjećamo, Janković je uz to što je visoki funkcioner DPS-a još i aktuelni direktor Sportsko-rekreativnog centra Bar. Dugogodišnji je predsjednik Savjeta mladih DPS-a Bar, takođe.

Janković i Odović posjetili su i Sajam turizma u Beogradu.

Da li su Janković i Odović rani vjesnici nekog novog političkog proljeća u Crnoj Gori pokazaće se uskoro. Jedina „mrlja“ koja bi mogla da im se „nađe“ iz njima bliskog ideološko – političkog okruženja je što ovu poruku šalju iz Beograda.

Prošle sedmice, GO URA Dritana Abazovića je optužila Vladu Milojka Spajića (PES) da je imenovala više kadrova DPS-a, nego što je to učinila Vlada Duška Markovića (DPS).

„A onda kada i vidimo koji sve mediji propagiraju politiku i jedne i druge partije, onda ne treba niko u Crnoj Gori da više ima dilemu da na djelu imamo zajedničko djelovanje PES-a i DPS-a za koje je samo pitanje vremena kada će se formalizovati i u Skupštini Crne Gore”, naveli su tada iz URE, naglasivši da PES sve češće pravi alibi za formalizaciju saradnje sa DPS-om, nakon što je nakon 100 dana izgubio svaki kredibilitet i razočarao mnoge svoje birače.

„Sada traži način da makar vrati obećane dugove i omogući da se mafija vrati na velika vrata”, dodali su iz GP URA

(Barski portal)

Povezane vijesti