Sve veći broj ulica u Podgorici prividno asfaltirano

Jedna od njih je i ulica Casno-a koja se nalazi u naselju Masline u Podgorici. Naime, prije par mjeseci, a uz probijanje rokova uvedena je kanalizacija, a izvođač radova bio je dužan vratiti ulicu u prvobitno stanje.

Foto: Budim info

Rradovi su završeni, a rupe se otvaraju, stavraju se ambis, a mještani ogorčeni apeluju na nadležne.

Ulica CASNO-a u Maslinama, samo što je dobila kanalizaciju i novi asfalt, potpuno je propala. Asfalt je na nekim mjestima potonuo i tu su se otvorile ogromne rupe. Ulica je širine tri metra, a rupa prečnika metar i po. Stanovnici su primorani da prelaze preko njih. Smatraju to nebezbjednim, jer se kroz pukotine nazire ambis. Ne postoji mogućnost da se rupa zaobiđe jer je sa desne strane Savin potok. Nadležni su u rupu usuli pijesak, ali već do juče on se dijelom prosuo u provaliju. Mještani traže hitnu intervenciju.

Boris Popović, mještanin kaže da je sadašnje stanje dokaz loše odrađenog posla.

Foto: Budim info

„Ne možemo da prođemo ulicom, jer se otvaraju rupe, asfalt tone, sakuplja se voda… Ulica je slijepa, te alternativu nemamo da bi zaobišli rupe koje nijesu bezbjedne. Dok se radila molili smo izvođača da donesu još tampona i da ga bolje utabaju da se ovo ne bi desilo. Nijesu htjeli to da urade. Molili smo i da se uradi deblji sloj asfalt i da prije nego ga prospu provjere da li je dobro odrađen tampon. Sve je bilo uzalud. Ulica nam je široka tri metra, a rupa metar i po prečnika. Sa jedne strane je potok, tako da je ne možemo zaobići. Kolima teško da može da se prođe, pa morate preko nje. Rizično je jer ne znamo može se sve da se surva“ kaže Popović.

On kaže da su se radovali što će dobiti kanalizaciju, ali da je sada stranje katastrofalno.

„Tražimo da saniraju ulicu. Do sada smo imali već dvije intervencije. Sad su se već na druga dva mjesta otvorile rupe. Prije neko veče auto nije moglo da prođe. Pozivamo nadležne da dođu i da jednom zauvijek završe posao. Dođite, odradite posao kako treba ili ga nemojte raditi“ poručuje Popović.

Mještani tvrde da postoji velika bojaz da se ne otvori još ambisa dok pokušavaju da dođu do svojih kuća.

Povezane vijesti

Promjenljivo i dosta toplo do 30 stepeni

Na sjeveru Crne Gore danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i dosta toplo vrijeme. Na jugu promjenljivo oblačno uz duže sunčane periode, a lokalno je