SVEŠTENIK „CRNOGORSKE PRAVOSLAVNE CRKVE“ SA GAS-MASKOM, ČIJE SE PORIJEKLO UTVRĐUJE

Tokom nemilih scena na Cetinju zabilježena je jedna fotografija na kojoj je Boris Bojović sveštenik nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, sa gas-maskom na licu.

Policija je upala u zgradu Službe zaštite i sapašavanja Podgorica, izuzela dokumentaciju, a u toku je prebrojavanje gas – maski, hemijskih sredstava i opreme, jer se sumnja da je dio te opreme završio kod građana koji su se na Cetinju protivili ustoličenju mitropolita Joanikija i organizovali blokadu grada.

Nezvanično saznajemo da je akcija u toku, a biće još sličnih i to širom Crne Gore, jer je namjera službi bezbjednosti da istinu o događajima na Cetinju izvede do kraja i predoči je crnogorskoj javnosti.

Tokom trodnevne krize na Cetinju mnogi demonstranti su imali gas – maske, a korišćena su i mnoga hemijska i pirotehnička sredstva. Policija sumnja da su ona dobijena iz nekih državnih institucija, tako da će provjere biti nastavljene i narednih dana.

Piše : Budim info

Povezane vijesti

Promjenljivo i dosta toplo do 30 stepeni

Na sjeveru Crne Gore danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i dosta toplo vrijeme. Na jugu promjenljivo oblačno uz duže sunčane periode, a lokalno je