Tajvan pogodio najjači zemljotres u posljednjih 25 godina: Najmanje devet poginulih, 50 osoba se vodi kao nestalo

Zemljotres pod morem bio je jačine 7,4 stepeni Rihtera

Najmanje devet osoba je poginulo i više od 800 je povrijeđeno u snažnom zemljotresu koji je danas pogodio Tajvan, dok se 50 osoba vodi kao nestalo, prenosi Rojters.

Neki od povrijeđenih su zarobljeni u zgradama i tunelima širom grada, saopštila je vatrogasna služba. Više zgrada u Hualijenu se urušilo.

„U ovom trenutku nema podataka da su državljani Crne Gore koji žive na Tajvanu bili pogođeni zemljotresom, saopštio je Danijel Vej-Ting iz predstavništva Tajvana u Mađarskoj, koje pokriva i Crnu Goru.

Zemljotres je bio pod morem, magnitude 7,4 stepeni po Rihterovoj skali, i zabilježen je oko ponoći, podaci su američke seizmološke službe (USGS).

Japanska meteorološka služba je saopštila da je potres bio magnitude 7,5, a tajvanski meteorolozi su procijenili da je magnituda bila 7,2.

Upozorenja na cunami bila su na snazi na Tajvanu, na Filipinima i u Japanu. Opasnost od cunamija je prošla, ali je stanovništvo na oprezu zbog mogućih naknadnih potresa.

Agencije javljaju da je zemljotres bio najsnažniji potres zabilježen na Tajvanu u poslednjih 25 godina

Povezane vijesti

Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog

Danas je frontmen legendarnog beogradskog rok benda “Riblja čorba” Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog. Đorđevića je primio Sergije (Rekić) iguman manastira Ostrog, kome je kultni