„TERORISTI“ NISU NI KUĆU PRETRESLI PUSTILI KALUĐEROVIĆA DA SE BRANI SA SLOBODE

Cetinjanina Nena Kaluđerovića, policija je sinoć privela na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo.

Specijalni državni tužilac Saša Čađenović ga je nakon saslušanja, pustio da se brani sa slobode.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) priveli su ga dok je sjedio u jednom cetinjskom lokalu i saopštili mu da ga terete za terorizam.

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je taj predmet nakon što su im kolege iz Višeg državnog tužilaštva dostavile spise na ocjenu.

”Kako bi utvrdili da u tom slučaju ima elemenata krivičnog djela – terorizam”, rekao je sagovornik iz istrage.

On je objasnio i da inspektori nijesu, prije hapšenja, pretresli kuću osumnjičenog za terorizam.

Rekao je i da tog Cetinjanina sumnjiče da je krivično djelo počinio u danima kada su na Cetinju organizovani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva je saopšteno da sprovode akciju na Cetinju, ali nijesu precizirali da li je i ko uhapšen.

UP niti SDT se nijesu zvanično oglašavali povodom hapšenja Kaluđerovića.

Policija je nedavno saopštila da su identifikovali više osoba koje su 4. i 5. septembra na Cetinju na neprijavljenom javnom okupljanju narušavale javni red i mir, kao i tri osobe koje su 12. septembra na neprijavljenom javnom okupljanju uklonile zaštitnu ogradu.

Osim njih, identifikovali su još 57 osoba koje su učestvovale u neredima na Cetinju: “U toku su policijsko-tužilačke mjere i radnje u odnosu na ova lica o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena… Službenici Uprave policije u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastavljaju aktivnosti na identifikaciji počinilaca prekršaja i krivičnih djela izvršenih na neprijavljenim javnim okupljanima na Cetinju”, saopštili su nedavno iz UP.

Ustoličenje mitropolita Joanikija prošlo je uz proteste, a prestonica je dva dana bila blokirana.

Izvor: Vijesti

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne