Terzić: Komisija kontroliše radno vrijeme ljekara KCCG

Pravo na dopunski rad, ističe Terzić, ima svaki doktor kome su liste čekanja svedene na minimum ili ih uopšte nema

U KCCG formirana je komisija koja kontroliše da li ljekari rade osam sati, puno zakonski obavezno radno vrijeme, kazao je medicinski direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dr Zoran Terzić i priznao da je bilo slučajeva da ljekari ne budu na radom mjestu u vrijeme kada im je smjena, piše RTCG.

U Institutu za javno zdravlje održana je javna rasprava o Nacrtu zakona o zdravstvenoj zaštiti, ističe  dr Terzić u emisiji “Link”, Radija Crne Gore.

Kaže da je javnoj raspravi prisustvovao veliki broj zdravstvenih radnika, predstavnici medija i Ministarstva zdravlja, koji su dali svoje preporuke i sugestije za nacrt budućeg zakona, kao što su primarna i sekundarna zdravstvena zaštita, prisustvo kliničkih ljekara u Kliničkom centru CG, mito i korupcija u zdravstvu, kao i godine staža ljekara za dobijanje specijalizacije.

Dr Terzić je istakao da ljekari imaju prvo na dopunski rad u privatnom sektoru  poslije 15 časova i to u strogo formiranim uslovima koje bi preporučilo Ministarstvo zdravlja.

Pravo na dopunski rad, ističe Terzić, ima svaki doktor kome su liste čekanja svedene na minimum ili ih uopšte nema.

Ministarstvo zdravlja odlučuje od kojim uslovima po koliko časova i u kojoj ustanovi se radi dopunski rad da ne bi bilo zloupotreba od strane ljekara

Terzić kaže da je formirana komisija koja kontroliše da li ljekari rade u zakonskom radnom vremenu od 7 do 15 časova.

Terzić je naveo i da se 15 ljekara vratilo iz privatnih ustanova u KCCG što je kako kaže poboljšalo kvalitet zdravstvenih usluga, kao i da se angažuju konsultanti iz inostranstva radi smanjenja trškova liječenja u inostranstvu

Povezane vijesti