Terzić: Ne isključujem mogućnost da je kontaminacija dokaza o ubistvu Jovanovića motiv provale u Viši sud

Terzić je potvrdio da iz depoa nedostaje određena količina vatrenog oružja, povezujući nestanak dokaza sa ometanjem istraga koje se odnose na kavačku kriminalnu grupu.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić kazao je Televiziji Vijesti kako vjeruje da će istraga u vezi sa iskopavanjem tunela ispod podgoričkog Višeg suda vrlo brzo dovesti do imena šest osoba, za koje se nakon pregleda video materijala sa nadzornih kamera pretpostavlja da su osumnjičeni u ovom slučaju.

Terzić je potvrdio da iz depoa nedostaje određena količina vatrenog oružja, povezujući nestanak dokaza sa ometanjem istraga koje se odnose na kavačku kriminalnu grupu.

On je rekao i da su se u depou nalazili dokazi o ubistvu Duška Jovanovića i nije isključio mogućnost da je kontaminacija tih dokaza mogući motiv ovog kriminalnog djela.

Terzić je naveo da je kombi koji je juče pronađen u Botunu, kupljen u Nikšiću i da je to učinio državljani Bosne i Hercegovine.

„Sumnjamo da su ovaj kombi ta lica koristila da dođu do pozicije centra grada, i da se kasnije istim tim vozilom odvezu. Skidaju se video-nadzori u užem i širem dijelu Podgorice, i na tim nadzorima imamo određena lica za koja možemo da pretrpostavimo da su učestvovala u kopanju tunela zato što su specifično obučena, što se kreću u grupi, što imaju određene rance ili kofere u kojima, možemo da pretpostavljamo, možda nose lopate, krampe, oruđe koje su korisitli ili potencijnalno možda određene predmete koji su nestali iz depoa“.

Upitan da li zna imena šest osumnjičenih za iskopavanje tunela, Terzić je odgovorio odrično, rekavši da će brzo imati takav podatak.

Dodao je da se još uvijek ne zna šta nedostaje iz depoa Višeg suda.

„Popis još uvijek traje. Nedostaju određena vatrena oružja iz određenih predmet, i ja imam svoje lično mišljenje da je cilj bio da se dođe u posjed određenih predmeta koji potencijalno sjutra mogu baciti na koljena istrage protiv jedne ozbiljne kriminalne grupe“.

Na pitanje da li govori o „kavačkom klanu“, Terzić je odgovorio potvrdno.

„Naravno da govorim“.

Upitan da li su spisi predmeta ubistva vlasnika „Dana“ Duška Jovanovića bili u depou Višeg suda i da li je taj predmet kontaminiran, Terzić je saopštio da su njegova saznanja da se taj predmet nalazi u depou.

„Apsolutno sebi ne bih dozvolio taj luksuz da isključim da je motiv onih koji su učestvovali u ovim kriminalnim aktrivnostima bio i da možda dođu do tih predmeta i da na neki način izvrše kontaminaciju tragova kad je u pitanju vatreno oružje kojim je, kako se sumnja, izvršeno ubistvo Duška Jovanovića. Radi se o automatskoj pušci“.

Povezane vijesti

Danas sjednica Vlade

Vlada Crne Gore danas će održati 67. sjednicu po redu. Početak sjednice zakazan je za 11 časova Sjednicu možete pratiti uživo na našem portalu