Terzić sjutra u Beogradu: Povod prikupljanje podataka o obijanju depoa Višeg suda, uskoro hapšenja

Počinioci ovog djela su identifikovani i uskoro se očekuje njihovo hapšenje

Direktor Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić  boraviće sjutra u posjeti Beogradu. Kako portal Dan nezvanično saznaje od izvora  iz MUP-a, povod sastanka je prikupljanje podataka u vezi provale u depo podgoričkog Višeg suda.

Prema informacijama dobijenim od sagovornika iz MUP-a, počinioci ovog djela su identifikovani i uskoro se očekuje njihovo hapšenje. Međutim, da bi se to desilo potrebno je napraviti koordinisane akcije sa partnerskim službama regiona.

Podsjećamo, prije šest dana u javnost je odjeknula vijest da je pokrenuta istraga povodom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici.

Dan nakon toga ovo lice mjesta opisuje se kao „filmska scena“, jer je otkriveno da je u zidu depoa Suda koji se nalazi u centru Glavnog grada probijena rupa.

Zatim istraga utvrđuje da se zapravo radi o tunelu dugačkom oko 40 metara koji vodi od stana obližnje zgarde do mjesta u kojem su, kako se do sada smatralo, na najbezbjedniji način smješteni dokazi i sudski predmeti među kojima je i oružje iz ubistava i velika količina droge čija je ulična vrijednoist više desetina miliona eura.

Za sada je utvrđeno da je iz depoa ukradeno oružje koje je dio dokaznog materijala u određenim sudskim postupcima i da su neki od sudskih predmeta ispreturani.

Istraga je i dalje u toku

(Dan)

Povezane vijesti