Terzić: U KCCG primljeno 10 pacijenata iz udesa, jedna osoba i dalje u životnoj opasnosti

Kazao je da najteže povrede ima pacijent koji je na jedinici intenzivne njege, koji je imao veliku povredu lijeve noge koja je završila amputacijom

Direktor medicinskog centra KCCG Zoran Terzić kazao je u jutarnjem programu „Dobro jutro Crna Goro“ da pacijent iz jučerašnje nesreće na Obzovici koji je smješten na odjeljenje intenzivne njege jutros stabilno, ali i dalje u životnoj opasnosti. Njemu je, nažalost, amputirana noga.

„U KCCG primljeno je 10 pacijenata iz udesa. Pet je smješteno u Kliniku za ortopedeiju, dvoje u centru za plastičnu hirurgiju, jedna osoba na odjeljenje intenzivne njege i po jedna na klinici za neurohirurgiju i centar za grudnu hirurgiju“, rekao je Terzić.

Kazao je da najteže povrede ima pacijent koji je na jedinici intenzivne njege, koji je imao veliku povredu lijeve noge koja je završila amputacijom.

„Imao je povredu lijeve preponske regije, uz to je bio u teškom hemoradičnom šoku, tako da su sprovedene sve mjere reanimacije intentzivnog tretmana. Pacijent je jutros stabilniji, ali i dalje životno ugrožen“, kazao je Terzić.

Pojasnio je da dominiraju povrede ruku, nogu, karlice, kičme, mekog tkiva…

U jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći dvije osobe su poginule, a 22 povrijeđene

Povezane vijesti