TOMAŠEVIĆ: ZA DOBRE REZULTATE POTREBNO JE DOSTA ODRICANJA

1.Početni koraci u Beranama i košarkaškom klubu Lim. Kakva sjećanja nosite iz svog grad

  • Tada je sve bila samo igra, ali kako su godine prolazile ljubav prema košarci je rasla. Već sa svojih 12 godina sam odlučio da je košarka nešto čime ću se baviti u budućnosti. Prve korake sam napravio u KK „Lim“, nakon toga sam počeo da treniram sa svojim trenerom Predragom Belim Popovićem koji me je polako uvodio u svijet ovog sporta i pripremao za moj polazak i dalje usavršavanje u Beogradu.

2.Koji angažman ima posebnu draž u dosadašnjoj karijeri

  • Što se tiče angažmana, svaki pojedinačno ima neku svoju draž.
    Iz Tuzlanske „Slobode“ nosim lijepa sjećanja zbog ljubavi koju ljudi gaje prema košarci i igrati u čuvenom „Mejdanu“ u kojem su igrali velikani Jugoslovenske košarke je bila velika čast za mene. Izdvojio bih i KK „Podgoricu“ sa kojom sam igrao „Final four“ Aba 2 lige što je bio veliki pomak u mojoj dosadašnjoj karijeri.

3.Od domovine preko Španije i Bosne i Hercegovine nazad u Crnu Goru. Potpisali ste ugovor sa KK Sutjeska, kakvi su planovi i očekivanja

  • Cilj u regionalnoj Aba 2 ligi je da se plasiramo na završni turnir. Igra se po sistemu ‘balona’ (turnira) kao i prošle godine, zbog epidemiološke situacije.
    U Crnogorskoj ligi da budemo na vrhu tabele.

4.Šta biste poručili mladim sportistima?

  • Da ne odustaju, bez obzira na prepreke koje se u sportu često dešavaju i vjeruju u sebe. Za dobre rezultate je potrebno dosta odricanja, da teže ka boljem i maksimalno iskoriste pružene prilike i na taj način se otvaraju putevi ka uspjehu.

Povezane vijesti

U Kolumbiji ubijen Žabljačanin

Pogođen je sa tri hica, a tamošnje vlasti pokušavaju da identifikuju ubice uz pomoć snimaka sa nadzornih kamera Žabljačanin S.M ubijen je juče oko podne