TRAGA SE ZA OSUMNJIČENIM ZA UBISTVO SUPRUGE I TASTA

➡️Ranije prijavljivan za: nasilje u porodici; neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga; nasilničko ponašanje.

Policija traga za I. Đ. (28) koji je osumnjičen za ubistvo nevjenčane supruge Š. B. (19) i ranjavanje njenog oca Š. B. (42).

„Za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija sumnjiči se I.Đ. Službenici Uprave policije preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju pronalaženja počinioca ovoga djela.“

Podsjećamo, prije dva dana je došlo do upotrebe vatrenog oružja u Tuzima, kada je ubijena ženska osoba i teško ranjen otac od iste.

Osumnjičeno lice od ranije je poznato policiji.

„Takođe obavještavamo javnost da je ovo lice od ranije poznato policiji, te da su policijski službenici u odnosu na njega preduzimali službene mjere i radnje i protiv njega je 26. avgusta 2021. godine podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici. Prijavu je podnijela njegova bivša nevjenčana supruga Š.B. u kojoj je navela da joj je ovo lice upućivalo prijetnje napadom.“ naveli su iz policije

Odmah po prijavi, u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica na okolnosti događaja, prikupljena su obavještenja od ova dva lica.

“ Sa navodima prijave i sadržajem izjava upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela. On je lišen slobode zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici, te je narednog dana, 27.08.2021. godine priveden nadležnom sudiji za prekršaje na dalje postupanje.“ istakli su iz policije

Osim toga, protiv  I. Đ. su službenici Uprave policije u prethodnom periodu podnijeli i krivične prijave. Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga on je procesuiran 2017. godine, dok je 2019. godine podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Povezane vijesti