Tragedija na putu Ct-Bd: Najmanje tri osobe poginule, autobus sletio sa puta, priveden vozač

Saobraćajna nesreća na Obzovici. Prvi podaci policije ukazuju da je u autobusu bilo između 30 i 35 putnika, kao i da u autobusu nije bilo djece

Najmanje tri osobe su poginule, dok je više osoba povrijeđeno u udesu koji se desio na putu Cetinje – Budva.

Došlo je do slijetanja autobusa na pravcu između Obzovice i Brajića. Prvi podaci policije ukazuju da je u autobusu bilo između 30 i 35 putnika, kao i da u autobusu nije bilo djece.

U olupini autobusa, kako su javile ekipe Uprave policije u 13.10 časova, više nema povrijeđenih niti stradalih. Pretražuje se teren, kako bi se utvrdilo da nije neko ispao iz autobusa i da mu pomoć još nije ukazana.

Autobus firme „Papović“ prevozio je putnike na relaciji Nikšić – Budva.

Saobraćaj se odvija trećom trakom, da ne bi došlo do blokade i kako bi brojna kola Hitna pomoći i vozila policije mogli da odvoze povrijeđene do bolnica. Izvještači „Vijesti“ javljaju da iz pravca Cetinja ka Podgorici i dalje prolaze brojna ambulatna kola.

Policija je u Donjoj Gorici zatvorila saobraćaj iz pravca Podgorice i samo se ka Cetinju propuštaju ekipe Hitne pomoći, spasilački timovi i medijski izvještači.

Na mjesto nesreće upućene su sve raspoložive policijske snage iz Budve i Cetinja, a na putu ka Obzovici su i pripadnici specijalnih jedinica policije.

Na licu mjesta je više vozila Hitne pomoći. „Vijestima“ je u budvanskoj Službi zaštite i spasavanja rečeno da su poslali tri vozila sa vatrogascima, jer ima dosta povrijeđenih.

Ekipama hitne pomoći, ljekarima i medicinskom osoblju Kliničkog centra, kao i cetinjskoj bolnici, izdata je preporuka da sve ekipe budu u pripravnosti za prijem povrijeđenih.

„Na magistralnom putu Cetinje – Budva dogodila se saobraćajna nezgoda usljed čega je došlo do slijetanja autobusa ‘Papović’ sa kolovoza. Sve raspoložive jedinice Uprave policije su na licu mjesta, kao i službe Hitne medicinske pomoći i Direktorata za vanredne situacije“, objavila je Uprava policije na mreži Iks

Povezane vijesti