Tramp: Naša zemlja ide u pakao, šanse za teroristički napad 100 posto

Teroristi pristižu nekontrolisano iz cijelog svijeta, kaže Tramp

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp smatra da vjerovatnoća da će se u SAD dogoditi teroristički napad iznosi 100 odsto, zbog, kako je rekao, velikog broja ilegalnih imigranata.

– Naša zemlja ide u pakao zbog nesposobnih ili loših ljudi. Teroristi pristižu nekontrolisano iz cijelog svijeta… I postoji 100 odsto šansa da će doći do velikog terorističkog napada u SAD – rekao je Tramp na predizbornom skupu u Nevadi, prenose američki mediji.

Tramp je veliki dio govora posvetio situaciji na južnoj američkoj granici sa Meksikom, ponovo obećavši da će „pokrenuti najveću operaciju deportacije u Americi“, prenosi Rojters.

Prema istraživanjima javnog mnjenja, problem imigracija i situacija na južnoj granici, koju je, od kada je sadašnji predsjednik Džozef Bajden preuzeo dužnost 2021. godine, prešao rekordan broj migranata, predstavljaju jedno od glavnih pitanja na ovogodišnjim predsjedničkim izborima u SAD.

Tramp je ranije iznio svoje protivljenje nacrtu sporazuma o granici o kojem se pregovara u američkom Kongresu, a koji je Bajden opisao kao „najčvršći i najpravedniji“ niz mogućih reformi, koji će, ako bude usvojen, omogućiti prvom čovjeku zemlje da u vanrednim okolnostima zatvori granicu.

– Loš dogovor o granici gori je od toga da nema nikakvog – napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži Truth, prenosi Figaro.

List navodi da je Bajden svoj stav o imigraciji pooštrio, nadajući se da će republikanci u Kongresu dati zeleno svjetlo za novi program vojne pomoći Ukrajini, ali da je predsjednik Predstavničkog doma republikanaca Majk Džonson odbacio takve nade.

Dodaje se da Tramp, u čijoj je kampanji imigracija jedna od glavnih tema, koristi svoj uticaj na republikance da blokira bilo kakav sporazum o pomoći Ukrajini

Povezane vijesti

Od ponoći skuplji benzin i eurodizel

Eurosuper 95 i 98 poskupiće po četiri centa, eurodizel za cent Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva, po kojima će eurosuper 95

Poginuo radnik Rudnika uglja u Pljevljima

Radnik Rudnika uglja Pljevlja poginuo je danas na radnom mjestu, saznajemo nezvanično iz Uprave policije. Do smrti je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici. Iz

Danas je Sveti Simeon Mirotočivi

Narodni običaji kažu da bi na ovaj dan trebalo moliti se svetitelju za neustrašivost, zdravlje i snagu djece Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas