Treba uraditi detaljnu analizu programa „Evropa sad“

Govoreći o tome da li će podržati „Maršalov plan“ predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i predsjednik SNP-a Vladimir Joković je u emisiji „Okvir“ na Televiziji Crne Gore kazao da u toj partiji nijesu do detalja upoznati sa planom i ostvarivošću plana. „Ne vidi razlog, ako bi plan bio ostvariv, da ga bilo koja partija ne podrži“.
Ipak, smatra da treba uraditi dobru analizu plana.

Vladimir Joković

„Protiv plana nemamo ništa ali je potrebna ozbiljna analiza. Sada reći da će građani sa 250 eura imati minimalnu platu 450 eura, sva Crna Gora treba tome da se raduje, ali izražavam oprez da li je to izvodljivo i za koliko je radnika izvodljivo i za koji vremenski period. Ne vidim ekonomska kretanja koja bi mogla pokazati da je to moguće“, kazao je Joković.

On pita, da li je najavljeno izvodljivo bez novih zaduženja. Ističe da je Crna Gora prezadužena država i smatra da se bar neko vrijeme ne bi trebali dalje zaduživati.

RTCG „Okvir“

Podsjećamo, ministri ekonomije i finansija i socijalnog staranja Jakov Milatović i Milojko Spajić najavili da zaduženja naredne godine neće biti.

„Kao poslodavac mislim da će biti veliki broj otpuštenih radnika jer mnoge firme neće moći to da finansiraju“, kazao je Joković.

Izvor: RTCG

Povezane vijesti

Promjenljivo i dosta toplo do 30 stepeni

Na sjeveru Crne Gore danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i dosta toplo vrijeme. Na jugu promjenljivo oblačno uz duže sunčane periode, a lokalno je