TRI LICA UHAPŠENA ZBOG KRAĐE I ŠVERCA CIGARETA

Baranin Đ.V. (28), skladištar u Luci Bar, kao i špediteri N.F. (51) iz Bara i J.A. (38) iz Kosova sa prebivalištem u navedenom gradu, uhapšeni su zbog krađe i krijumčarenja cigareta. Pomenuti se sumnjiče i da su državu oštetili za skoro 1,7 miliona eura.

Kako smo ranije objavili, policija je po prijavi od strane zaposlenih obezbeđenja AD Luke Bar 16. septembra, na izlaznoj rampi kontrolisala vozilo u vlasništvu „Zenšped group“, koje je vozio špediter N.F. (51) iz Bara i špediter J.A. (38) iz Kosova sa prebivalištem u Baru. Pomenuta lica su prevozila veću količinu cigareta, a policija je obavila vanredni pregled skladišta broj dva Luke Bar u sklopu slobodne carinske zone.

Tom prilikom je ustanovljeno da nedostaje 1.841 paket i 152 šteke cigareta različitih brendova, koje su u oktobru 2020. po nalogu Specijalnog državanog tužilšatva privremeno oduzete od jedne firme iz Podgorice, saopšteno je iz Uprave policije.

Đ.V. (28) iz Bara koji je skladištar u Luci Bar u pomenutom skladištu, kao i N.F. i J.A. saslušani su u prostorijama UP.

„Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su ova lica u poslednjih pola godine u više navrata otuđivali cigarete u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.“ saopštili su iz policije

Đ.V. se sumnjiči da je, koristeći svoj položaj skladištara, ulazio u navedeno skladište i iznosio cigarete dok su N.F. i J.A. ukradenu robu, koristeći službeno vozilo špediterske firme, izvozili iz Luke Bar i transportovali na jedan parking prostor, gdje su je predavali za sada nepoznatom licu za novčanu nadoknadu.

Iz policije su naveli da su osumnjičeni su na taj način pričinili štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 1.692.174 eura, a po osnovu neplaćenih pripadajućih dažbina.

Policija je, po naredbi sudije Osnovnog suda u Baru, obavila pretres stanova osumnjičenih i tom prilikom je kod Đ.V. pronađeno 25 komada muncije u ilegalnom posjedu.

„Takođe, policija je juče obaviještena od strane radnika obezbjeđenja AD Luke Bar da je u jednoj prostoriji skladišta broj 2 pronađeno 38 paketa cigareta za koje se pretpostavlja da potiču iz ovog skladišta. Daljim radnjama policije je utvrđeno da su te cigarete otuđene iz magacina gdje su bile uskladištene prija pretresa.“ saopšteno je iz Uprave policije

Đ.V. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se N.F. i J.A. terete za krivično djelo krijumčarenje.

Pomenuta  „lica su nakon saslušanja kod državnog tužioca privedena nadležnom sudiji za istragu koji je za njih odredio istragu 30 dana i oni su sprovedeni u UIKS.“ navodi se u saopštenju iz policije

Povezane vijesti