Tri poznata trgovinska lanca u Njemačkoj pokrenula stečaj: Mnogo ljudi strahuje za posao!

Trgovinski lanci slatkišima, kafom i čajem Arko, Hussel i Eilles pokrenuli su stečaj.

Prijave okružnom sudu u Norderstedtu objavljene su na službenom stečajnom portalu. Sve tri firme pripadaju Deutsche Confiserie Holdingu.

Hamburški advokat Ditmar Penclin imenovan je privremenim stečajnim upravnikom. Ovo je drugi stečajni postupak u kratkom periodu. Godine 2021. Arko, Hussel i Eilles sami su podneli zahtev za bankrot zbog korona krize i na kraju su uspjeli da se spasu.

Sjevernonemački Arko GmbH kao maloprodaja kafe, Hussel GmbH kao specijalista za slatkiše i Eilles GmbH & CO. KG, kao prodavac čaja, imaju oko 300 podružnica širom Njemačke.

Prema izveštaju portala Wirtschaftswoche, tri firme imaju oko 1.200 zaposlenih. Njihove plate sada su osigurane na tri meseca kroz stečajnu naknadu.

Arko i Eilles preuzeli su Hussel u septembru 2018. Spajanje je trebalo da stvori temelj za zajednički rast. Arko je osnovan 1948. u Valstedtu, a Hussel 1949. u Hagenu. Eilles je preuzeo Arko od JJ Darbovena 2016. godine.

(Kurir.rs/Fenix magazin)

Povezane vijesti

Preminuo sveštenik Dragan Ristić

Beranski protojerej-stavrofor Dragan Ristić preminuo je jutros u 55 godini. Pokojnik će biti izložen u Manastiru Đurđevi Stupovi u Beranama dana 26. februara od 08

Zemljotres kod Ulcinja

Slabiji zemljotres zabilježen je večeras u Crnoj Gori. Prema podacima Evropskog Mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 2,4 jedinica