Trijumf BERANSKIH GIMNAZIJALACA – Četiri ŠAMPIONA znanja

Na nedavno održanom Državnom takmičenju u znanju koje je organizovao Ispitni centar Crne Gore, učenici Gimnazije  ostvarili su odlične rezultate.

Učenici beranske Gimnazije imaju priliku da učestvuju na različitim takmičenjima i da, osvajajući brojne nagrade, nastave plodnu tradiciju ove ugledne obrazovno-vaspitne ustanove. Tako je bilo i ove godine. Na nedavno održanom Državnom takmičenju u znanju koje je organizovao Ispitni centar Crne Gore, učenici Gimnazije  ostvarili su odlične rezultate.

Prvo mjesto (prvu nagradu) na takmičenju iz biologije osvojio je Anel Memić, učenik 4. razreda (mentor Sanja Vešović),  prvo mjesto (prvu nagradu) na takmičenju  iz ruskog jezika osvojila Marjana Aleksić, učenica 4. razreda (mentor Pavle Novović), a prvo mjesto na takmičenju iz njemačkog jezika osvojila je učenica drugog razreda Jasmina Luković (mentor Man Kolenović). I ostali učenici, od 12 – koliko ih je otišlo na Državno takmičenje,   ostvarili  su dobre rezultate u oblastima iz kojih su se takmičili.

Osim toga, želimo da podsjetimo i na nedavni trijumf  Hane Ljuce, učenice četvrtog razreda (mentor Marko Radojević), koja je na Državnom takmičenju u besjedništvu osvojila prvo  mjesto, i pridružila se gimnazijskim šampionima znanja.

Postignuti rezultati potvrđuju da učenici Gimnazije „Panto Mališić“ stiču kvalitetna i sveobuhvatna znanja koja im omogućavaju da u toku svoga školovanja  budu uspješni takmičari  iz raziličitih oblasti, ali i da tim prvim koracima otvore puteve ka novim profesionalnim uspjesima nakon završenog gimnazijskog školovanja.

Povezane vijesti

Italijanke koje se bore protiv mafije

U regiji Pulja grupa žena se suprotstavlja mafijaškim strukturama moći, izlažući se velikim ličnim rizicima To je bio prizor iz filma “Kum”. U noći prvog

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –