U Banjaluci uhapšeni osumnjičeni za pljačku u Nikšiću

Pritvor je određen na predlog Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske i to po zamolnici crnogorskog pravosuđa, dok se ne steknu uslovi za ekstradiciju osumnjičenih

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor S.A. iz Bileće i P.Z. iz Laktaša zbog sumnje da su učestvovali oružanoj pljački pošte u Nikšiću u kojoj su maskirani razbojnici ubili radnika obezbeđenja Ljubišu Mrdaka i navodno ukrali oko 400.000 evra, prenose Novosti.

Kako saznaju „Novosti” pritvor je određen na predlog Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske i to po zamolnici crnogorskog pravosuđa, dok se ne steknu uslovi za ekstradiciju osumnjičenih.

  • Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor P.Z. i S.A. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo pri izvršenju razbojništva. Pritvor može trajati najduže mjesec dana, odnosno do 2. decembra ove godine – saopšteno je iz Okružnog suda u Banjaluci.

Dodaje se i da je pritvor određen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike, te skrivanjem ili uništavanjem dokaza, kao i zbog same težine krivičnog djela i takozvanog uznemirenja javnosti.

Razbojništvo u Nikšiću izvršeno je 20. oktobra kada su razbojnici, naoružani automatskim puškama, napali vozilo i radnike „Sekjuriti gard Montenegro” koji su obezbjeđivali transport novca. Razbojnici su novčanu pošiljku čekali u vozilu „Niasan Kaškai”na parkingu iza pošte i kada je novac stigao biber sprejom su poprskali dva člana obezbjeđenja i kundacima ih udarali po glavi i tijelu. Kolegama iz obezbeđjenja je u pomoć je priskočio Mrdak koji se suprostavio razbojnicima i jedan od njih mu je iz blizine pucao u grudi. Nesrećni čovjek je prevezen u bolnicu u kojoj je ubrzo podlegao. Posle pljačke razbojnici su pobjegli do mjesta Grebice, gdje su zapalili vozilo za koji je utvrđeno da je 8. septembra ukraden u Šantićevoj ulici u Derventi. Upravo je to vozilo bilo ključno za otkrivanje umiješanosti S.A. i P.Z. u razbojništvu. Već u prvim danima istrage S.A. je ispitan na te okolnosti u Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju, ali mu tada nije zatražena mjera pritvora.

Istovremeno, crnogorska policija je zbog umiješanosti u pljačku privela M.K. iz Nikšića, dok se za ostalim razbojnicima traga.

Povezane vijesti

Uhapšena Direktorica ASK-a Jelena Perović?

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović uhapšena je danas u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO)? Službenici SPO ušli su jutros sa nalogom za