U Beranama održan „Karavan zdravlja i vakcinacije“

Janković: Ova akcija Ministarstva zdravlja je još jedan pokazatelj da je moguće našim građanima približiti i omogućiti brzu provjeru i otkloniti nedoumice o zaraznim bolestima kao i zaštiti od istih“

Foto: Dom zdravlja Berane

Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, uz podršku Vlade SAD-a i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, Institutom za javno zdravlje Crne Gore i beranskim Domom zdravlja, danas je u glavnoj gradskoj ulici organizovala šesti po redu „Karavan zdravlja i vakcinacije“.

,,Naši građani danas su imali priliku da razgovaraju sa kompetentnim zdravstvenim radnicima i dobiju više informacija o svim pitanjima i benefitima imunizacije i informišu se o svim nejasnoćama vezanim za vakcinaciju. Ova akcija Ministarstva zdravlja je još jedan pokazatelj da je moguće našim građanima približiti i omogućiti brzu provjeru i otkloniti nedoumice o zaraznim bolestima kao i zaštiti od istih“, istakla je direktorica Doma zdravlja Marica Jaković.

Foto:Dom zdravlja Berane

O važnosti zajedničkog projketa „Karavan zdravlja i vakcinacije“ Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, Vlade SAD-a, Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje i domova zdravlja, govorila je i Mina Brajović, šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori.

Sugrađanima je pružena prilika da se vakcinišu na licu mjesta, u autobusu koji  prilagođenom za bezbjedno administriranje vakcina. Pored toga, veliki broj sugrađana imao je priliku da  provjeri vrijednost krvnog pritiska, nivo šećera u krvi i sl.

Povezane vijesti

Đoković u polufinalu Rolan Garosa

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa. On je danas u četvrtfinalnom meču savladao Karena Hačanova 3:1, po setovima 4:6, 7:6, 6:2