U Beranama se pojavile „nove vjerske strukture“

U Beranama se pojavile „nove vjerske strukture“

Otac Stefan: U našem gradu se pojavile strukture koje zloupotrebljavaju ime Gospodnje radi promocije literature

U Beranama, u centru grada, počele su se pojavljivati određene vjerske strukture koje zloupotrebljavaju ime Gospodnje radi promocije literature..apeluju iz Eparhije budimljansko-nikšićke da takve sadržaje treba ignorisati jer su štetne za dušu čovjekovu.

Naime, otac Stefan Milovanović je kao status na svom facebook i instagram profilu napisao sledeće⬇️

Braćo i sestre,
U našem gradu su se pojavile određene verske strukture koje sebi daju za pravo da zloupotrebe Ime Gospodnje radi promocije literature i učenja koje je štetno za dušu čovekovu. Branili smo svetinje i odbranili ih pa vas sve iskreno i od sveg srca molim da ne prihvatate nikakve besplatne knjige koje dele sekte na ulici jer je đavo lukav i u stanju je da nas na mnoge načine napada i vara kako bi mi pristali i prihvatili ono što on nudi – propast!

Imamo predivne literature u našim hramovima, počevši od Svetog Pisma (izdanje Svetog Arhijerejskog Sinoda SPC), preko dela svetih otaca i mnogih drugih dušekorisnih i poučnih knjiga i za odrasle a i za omladinu.

Molim vas da ne prihvatate ništa od onoga što se deli na ulici i da ignorišete te osobe u širokom luku!

I da, da se podsetimo reči Hristovih da se taj zli, podmukli, lukavi i prefigani rod demonski izgoni samo postom i molitvom!

Neka nam je Bog na pomoći i da Ga molimo da nam otvori oči kako bi lakše prepoznali zamke demona koji nisu ništa drugo nego vukovi u jagnjećoj koži.

S Božijom pomoću!

Povezane vijesti

Od ponoći skuplji benzin i eurodizel

Eurosuper 95 i 98 poskupiće po četiri centa, eurodizel za cent Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva, po kojima će eurosuper 95

Poginuo radnik Rudnika uglja u Pljevljima

Radnik Rudnika uglja Pljevlja poginuo je danas na radnom mjestu, saznajemo nezvanično iz Uprave policije. Do smrti je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici. Iz

Danas je Sveti Simeon Mirotočivi

Narodni običaji kažu da bi na ovaj dan trebalo moliti se svetitelju za neustrašivost, zdravlje i snagu djece Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas