U Beranama zapečaćena dva lokala, podnijeto pet krivičnih prijava

Uprava za inspekcijske poslove (UIP) saopštila je da su u Beranama zapečaćena dva lokala zbog rada bez odobrenja.

Iz UIP je saopšeno da su u petak i subotu veče sprovođene akcijske kontrole ugostiteljskih objekata u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Tivtu, Herceg Novom, Baru, Bijelom Polju, Beranama, Rožajama, Plavu i Gusinju uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije i policije.
„Za dvije večeri kontrolisano je ukupno 129 ugostiteljskih objekata, utvrđeno je 12 nepravilnosti i podnijeto 5 krivičnih prijava. Krivične prijave su podnijete zbog nepoštovanja Odluke Vlade o posjedovanju covid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat (gosti i zaposleni), nepostojanja lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata, nepridržavanja propisane distance, boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog i nepostavljanja pleksiglasa. U Beranama su podnijete tri krivične prijave i to protiv odgovornih lica u kafe bar „A&V“, hotel „Berane“ i lounge bar „Cafe“, u Bijelom Polju protiv odgovornog lica u pub „Dark Wood“ i Nikšiću protiv odgovornog lica u kafe baru „Staro pazarište““, navodi se u saopštenju UIP.
Dodaje se da je izdato devet prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 2.650 eura.
„Zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta izrečena su tri prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 1.800 eura“.
Iz UIP je saopšteno da je tržišna inspekcija kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i u dane vikenda izrekla prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 2.850 eura.
Kontrolom ugostiteljskih objekata koji organizuju svadbe i ostale proslave, kako se dodaje, nije utvrđeno da su se iste održavale, te nijesu konstatovane ove nepravilnosti.

Izvor: portal Vijesti

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne