U Beranama zapečaćena dva lokala, podnijeto pet krivičnih prijava

Uprava za inspekcijske poslove (UIP) saopštila je da su u Beranama zapečaćena dva lokala zbog rada bez odobrenja.

Iz UIP je saopšeno da su u petak i subotu veče sprovođene akcijske kontrole ugostiteljskih objekata u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Tivtu, Herceg Novom, Baru, Bijelom Polju, Beranama, Rožajama, Plavu i Gusinju uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije i policije.
„Za dvije večeri kontrolisano je ukupno 129 ugostiteljskih objekata, utvrđeno je 12 nepravilnosti i podnijeto 5 krivičnih prijava. Krivične prijave su podnijete zbog nepoštovanja Odluke Vlade o posjedovanju covid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat (gosti i zaposleni), nepostojanja lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata, nepridržavanja propisane distance, boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog i nepostavljanja pleksiglasa. U Beranama su podnijete tri krivične prijave i to protiv odgovornih lica u kafe bar „A&V“, hotel „Berane“ i lounge bar „Cafe“, u Bijelom Polju protiv odgovornog lica u pub „Dark Wood“ i Nikšiću protiv odgovornog lica u kafe baru „Staro pazarište““, navodi se u saopštenju UIP.
Dodaje se da je izdato devet prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 2.650 eura.
„Zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta izrečena su tri prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 1.800 eura“.
Iz UIP je saopšteno da je tržišna inspekcija kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i u dane vikenda izrekla prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 2.850 eura.
Kontrolom ugostiteljskih objekata koji organizuju svadbe i ostale proslave, kako se dodaje, nije utvrđeno da su se iste održavale, te nijesu konstatovane ove nepravilnosti.

Izvor: portal Vijesti

Povezane vijesti

Lekić izlazi na crtu Đukanoviću?

Partiјe pobјednice na izborima 20. avgusta 2020. godine očigledno smatraјu da sadašnji predsјednik Crne Gore Milo Đukanović predstavlja naјveću smetnju konstituisanju njihove vlasti Dio parlamentarne