U Golubovcima zapošljavaju službenike uoči lokalnih izbora

Ni „d“ od domaćinskog upravljanja, niti „r“ od rada u korist građana, poručuju iz SNP-a

Nacrt Odluke o budžetu Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci je potvrdio da u radu aktuelne vlasti nema ni „d“ od domaćinskog upravljanja, niti „r“ od rada u korist građana, što je još jedan pokazatelj da su hitno potrebne promjene, smatra Slađana Kaluđerović, odbornica SNP-a u SO Golubovci.

Budžet Opštine Golubovci za narednu godinu planiran je na 4.099.300, od čega na kapitalne izdatke ide 2.609.000 eura.

  • Struktura budžeta pokazuje da lokalni vlastodršci ne donose strateški dobre odluke za budućnost i prosperitet Zete. Trenutna vlast ne mari ni za ekološke probleme, o čemu najbolje govori podatak da zaštita životne sredine nije čak ni simbolično zastupljena u dokumentu, osim u dijelu aktivnosti u cilju poboljšanja životne sredine za koje je predviđeno smiješnih 2.500 eura. Izdaci za obrazovanje čine poražavajućih 0,36 odsto od ukupnih planiranih za 2022. godinu. I ovaj dokument pokazao je nedostatak osjećaja rukovodstva prema kategoriji koja predstavlja polovinu našeg stanovništva, budući da pitanje statusa i položaja žena nije uopšte tretirano. Zeta je jedna od rijetkih opština na čijem je čelu žena, zbog čega bi bilo prirodno da se sprovedu aktivnosti koje bi imale pozitivan uticaj na poboljšanje socio-ekonomskog, društvenog i političkog položaja žena. Za očekivati je bilo da se konačno omogući uvođenje posebnih budžetskih linija za razvoj ženskog preduzetništva – kaže Kaluđerović.

Ona smatra da je lokalna samouprava bila široke ruke kada su u pitanju lične privilegije.

  • Time su, po ko zna koji put, pokazali da su im lične privilegije jedini oltar kojem se klanjaju, a građana se sjete samo pred izbore. Zato su se sad sjetili projekata koje su obećali uoči prethodnih izbora i uvrstili ih u budžet, svjesni da ih neće ostvariti, niti da će im građani dati priliku za to. Lažna izborna obećanja su kontinuitet njihovog djelovanja koji im više u Zeti ne prolazi – ističe Kaluđerović.

Povezane vijesti