U Podgorici zbog kršenja mjera podnijeto 18 krivičnih prijava, jedan lokal zatvoren

„U subotu veče inspekcije Uprave za inspekcijske poslove nastavile su akcijsku kontrolu ugostiteljskih objekata u Podgorici i Nikšiću, uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije. Za dvije večeri kontrolisano je ukupno 99 ugostiteljskih objekata (petak veče 60, subota veče 39), a utrvrđeno 26 nepravilnosti, od čega 18 krivičnih prijava (petak veče 7, subota veče 11). Krivične prijave su podnijete zbog nepoštovanja Odluke Vlade Crne Gore o posjedovanju covid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat, nepostojanje lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata, nepridržavanja propisane distance i boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog“, navodi se u saopštenju Uprave.
U Podgorici je podnijeto ukupno 12 krivičnih prijava i to protiv odgovornih lica u sljedećim objektima: „Welder pub“, „Štrudla“, „Plan B“, „Đedovina“, „Munchen 2″, “ Munich pub 3″, „Marrienplatz“, „Crazy clock“, „Vanilla“ „Biro“, „Dobri stari WWW“, „Tu cafe“, dok je u Nikšiću podnijeto ukupno 6 krivičnih prijava i to protiv odgovornih lica u sljedećim objektima: „My hotel“, „Godimento“, „Prestige“, „Štek“, „Tatami“, „Ski bar Krupac“.

„Zbog neposjedovanja odobrenja za rad donijeto je rješenje o zabrani rada pečaćenjem objekta ( kafe bar i disko klub „Velvet“). Zbog rada bez odobrenja (4) i zbog toga što zaposleni nisu nosili maske (5) izdato je 8 prekršajnih naloga u ukupnoj vrijednosti od 9.400 eura, dok je izdat 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta izdat je 1 prekršajni nalog u iznosu od 150 eura i podnijeta su 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka“, piše u saopštenju.

Kako je ranije danas saopšteno, vlasnik dva svadbena salona u Nikšiću („Knjaz“ i „Exclusive centar“) je priveden zbog organizovanja svadbi, uprkos zabrani svadbenih okupljanja.

„Apelujemo na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, s obzirom da će se akcijske kontrole nastaviti u narednom periodu. Zahvaljujemo se Upravi policije i Komunalnoj policiji na pruženoj asistenciji prilikom sprovedenih kontrola za vikend“, zaključuju iz Uprave. 

Povezane vijesti