U prekidu saobraćaj na putevima Rožaje – Berane i Mojkovac – Đurđevića Tara

Iz AMSCG-a su objasnili da je na putu Mojkovac – Đurđevića Tara odron u mjestu Sokolovina, a na putu Rožaje – Berane u mjestu Baza

Saobraćaj na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara i magistralnom Rožaje – Berane u prekidu je za sve vrste vozila zbog odrona, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMCSG).

Iz AMSCG-a su objasnili da je na putu Mojkovac – Đurđevića Tara odron u mjestu Sokolovina a Rožaje – Berane u mjestu Baza.

Navodi se da i da zbog odrona na regionalnom putu Kolašin – Mateševo i na auto putu, saobraćaju samo putnička vozila, a ostali se upućuju na magistralni put Podgorica-Kolašin preko Platija.

Iz AMSCG-a su kazali da se u Crnoj Gori jutros saobraća po mokrim i klizavim putevima i da je vidljivost mjestimično smanjena.

Oni su upozorili na učestale odrone i vozačima savjetovali da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

Kako su podsjetili, od 15. novembra do 1. aprila upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

„Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je četiri milimetra“, naveli su iz AMSCG.

Kako su objasnili na auto putu je obavezno da svako vozilo ima zimsku opremu.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje – Špiljani, zbog rekonstrukcije puta, saobraćaj će biti obustavljan od osam sati i 30 minuta do 11 sati i 30 minuta i od 13 sati i 30 minuta do 16 sati i 30 minuta.

Zbog rekonstrukcije dijela magistralnog puta M-4 centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) obustavljen je saobraćaj za sve vrste vozila. Saobraća se lokalnim putevima.

Na magistralnom putu Podgorica-Bioče saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, a moguća je i povremena obustava ne duža od 15 minuta, zbog izgradnje bulevara Vilija Branta.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica, u mjestu Donja Lastva, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni

Povezane vijesti