U Skupštini će se glasati za poništenje Temeljnog ugovora, a ne za obaranje Vlade

Lider SNP i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković izjavio je u emisiji „Usijanje“ na Kurir televiziji da je potpisivanjem Temeljnog ugovora ispravljena velika nepravda, kao i da je ovo istorijski sporazum

Joković ističe da je potpisivanjem ovog ugovora iskazano poštovanje prema SPC.

Mislim da ovo nije ništa neuobičajeno. Ova Vlada je željela pomirenje i stabilnost u Crnoj Gori, nepravda je što do sad nije potpisan Temeljni ugovor, ova Vlada je željela da to ispravi. Da se konačno stavi tačka između Crne Gore i SPC. Potpisivanjem ovog ugovora međusobno je iskazano poštovanje gdje će se država baviti državnim poslom. Nije bilo toliko konflikta na sjednici, izražena su nezadovoljstva. Naravno, svako ima pravo da napusti sjednicu. Mi Srbi u Crnoj Gori smo imali velike nepravde i nezadovoljstva. SPC je najbrojnija zajednica u Crnoj Gori i ako sa nekim treba potpisati ugovor, treba potpisati sa najbrojnijom zajednicom. Ovo pitanje je za sva vremena riješeno i Crna Gora se ovim ugovorom više ne može dijeliti. Danas je potpisan istorijski sporazum – rekao je Joković.

Joković je izjavio da će se u Skupštini Crne Gore 19. avgusta glasati za suspenziju Temeljnog ugovora koji je danas potpisan, a ne za nepovjerenje 43. Vladi Crne Gore.

Joković je kazao da su partije koje podržavaju potpisivanje Temeljnog ugovora na velikom ispitu.

Mi smo potpurno mirni u iščekivanju raspleta događaja, a spremni smo za svaku moguću varijantu. Mi smo ušli u Vladu i kao prvi prioritet postavili potpisivanje Temeljnog ugovora. Svoj politički cilj smo ispunili. DPS je danas jasno saopštio da očekuje da se okupe svi oni koji smatraju da je potpisivanjem Temeljnog ugovora nanešena šteta nacionalnim interesima Crne Gore i da će sljedeća, 44. Vlada, poništiti potpisivanje Temeljnog ugovora. Na velikom ispitu su svi oni koji će doći u situaciju da glasaju za rušenje ove Vlade ili za njen nastavak. Ne glasa se u parlamentu da li će Vlada nastaviti da radi ili neće. Glasa se da li su protiv Temekjnog ugovora i da li su za njegovo poništavanje– kazao je Joković.

On je rekao da je to pitanje za Aleksu Bečića i njegove poslanike.

– Mi smo naše ispunili i nama je svejedno kakva će odluka biti donešena. Znali smo da će DPS pokrenuti ovu inicijativu – zaključio je Joković.

Povezane vijesti

UP objavila hronologiju dešavanja na Cetinju

„U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u