Ubistvo u Nikšiću: Uhapšene dvije osobe od ranije poznate policiji, pronađeno oružje

Za ubistvo Radosava Popovića osumnjičen je Radovan Radović, a prema navodima policije krivično djelo nije prijavio Vukola Rovčanin, prenosi Dan.

Nikšićka policija uhapsila je dvije osobe zbog ubistva mladića u tom gradu. Kako nezvanično saznajemo za ubistvo Radosava Popovića osumnjičen je Radovan Radović, a prema navodima policije krivično djelo nije prijavio Vukola Rovčanin.

– Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzetim aktivnostima iz svoje nadležnosti, u kratkom roku rasvijetlili ubistvo koje se desilo u jutarnjim časovima i lišili slobode dvije osobe.

Slobode je lišen R.R. (23) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo, dok je V.R. (31) iz Nišića lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca- rečeno jeiz policije.

Naime, Dežuna služba Odjeljenja bezbjednosti Nikšić je jutros, 2. septembra, oko 03.40 časova obaviještena od strane zaposlenih u Medicinskom centru u Nikšiću da je na ukazivanje ljekarske pomoći dovezen R.P. (31) iz Nikšića sa povredama zadobijenim od vatrenog oružja, bez znakova života.

– Po primljenom obavještenju službenici nikšićke policije su preduzeli sveobuhvatne radnje na rasvjetljavanju događaja i utvrđivanju svih činjenica pod kojima je nastupila smrt R.P., a koji je smrtno stradao usled zadobijene ustrelne rane u predjelu grudi. Policijski službenici su u relativno kratkom roku došli do sumnje da je neposredni izvršilac ovog krivičnog djela R.R.- navode iz policije.

Sprovedenom kriminalističkom obradom locirano je i pronađeno mjesto izvršenja krivičnog djela gdje je izvršen uviđaj, a tokom dalje kriminialističke obrade identifikovan je izvršilac ovog krivičnog djela.

– Pretrage terena pronađeno je sredstvo izvršenja krivičnog djela pištolj, kao i čaura od ispaljenog projektila. Sumnja se da je pištolj korišćen kao sredstvo izvršenja krivičnog djela, a koji je izvršilac odbacio nakon izvršenog djela. Policijski službenici OB Nikšić, preduzimajući radnje na potpunom rasvijetljavanju ovog krivičnog djela lišili su slobode i V.R. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca- rečeno je iz policije.

Osumnjičena lica su od ranije poznata policija, R.R. je registrovan kao počinilac djela iz oblasti zloupotrebe droga, dok je V.R. registrovan kao izvršilac djela iz oblasti nasilja. R.R. i V.R. će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom.

(Dan)

Povezane vijesti

Danas sjednica Vlade

Vlada Crne Gore danas će održati 67. sjednicu po redu. Početak sjednice zakazan je za 11 časova Sjednicu možete pratiti uživo na našem portalu