Uhapšen bivši fudbaler Partizana Simon Vukčević: Policija mu pronašla pištolj i veliku količinu metaka

Kod nekadašnjeg reprezentativca Crne Gore pronađeno je oružje i 126 metaka

Bivši fudbaler Partizana i nekadašnji reprezentativac Crne Gore Simon Vukčević uhapšen je na graničnom prelazu Gostun i kod njega je pronađen u redovnoj kontroli pištol i 126 metaka, prenosi Informer.

On je u subotu priveden, a u ponedeljak mu je određen od strane Višeg tužilaštva u Užicu određen pritvor od 30 dana zbog nedozvoljenog nošenja oružja i municije.

Podsjetimo, Vukčević je ponikao u podgoričkom klubu Zabjelo, gdje je igrao tokom juniorskih dana, odakle je kao junior došao u Partizan, gde je igrao od 2003. do 2006. godine.

Potom je bio u Sportingu iz Lisabona, Blekburnu, Karpatiju, Vojvodini, Levadijakosu, Eonozisu, Čavezu i karijeru je 2018. godine završio u Budućnosti iz Podgorice.

Za reprezentaciju Crne Gore je nastupio 45 puta i postigao je dva gola.

Prema Krivičnom zakoniku, onaj ko neovlašćeno nosi oružje, a nema dozvolu za njega, može dobiti kaznu do 15 godina zatvora, dok onaj koji ima dozvolu, a „neovlašćeno nosi“ oružje, može da bude kažnjen od jedne do osam godina, prenosi Telegraf.rs

Povezane vijesti

Nedžad Drešević napustio Bošnjačku stranku

U obrazloženju ostavke naveo je da ne prepoznaje zalaganja za koje se borio zajedno sa Rafetom Husovićem, Kemalom Purišićem, Amerom Halilovićem, Osmanom Nurkovićem i drugim