Uhapšen Nikšićanin: Osumnjičen da je učestvovao u 24 krađe na području Cetinja, Nikšića i Šavnika

Iz UP su rekli da policija sumnja da su u izvršenju ovih krivičnih djela učestvovale još dvije maloljetne osobe

B.D. (21) iz Nikšića uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u 24 krađe koje su se dogodile na području Cetinja, Nikšića i Šavnika od decembra 2023. do februara 2024. godine, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

U saopštenju se navodi da policija sumnja da su u izvršenju ovih krivičnih djela učestvovale još dvije maloljetne osobe u odnosu na koje je postupanje u toku.

Iz UP su rekli da su građani prijavili da su u njihove porodične kuće izvršene provale i iz istih ukradeni različiti predmeti.

„Nadalje, izvršen je pretres kuće koju koristi jedan od osumnjičenih – B.D. (21) iz Nikšića, te je pronađena veća količina predmeta i alata za koje se sumnja da su pribavljeni izvršenjem krivičnih djela“, ističe se u saopštenju UP.

Iz te institucije su naveli da je osim toga, cetinjska policija prikupila obavještenja na zapisnik od više građana i nakon svih preduzetih radnji sa saznanjima upoznala nadležnog tužioca.

„Postupajući tužilac se izjasnio da se u radnjama lica B.D. (21) stiču elementi krivičnog djela teška krađa u produženom trajanju i on je lišen slobode. Nakon privoda tužiocu određeno mu je zadržavanje do 72 sata“, piše u saopštenju UP.

Povezane vijesti

Od ponoći skuplji benzin i eurodizel

Eurosuper 95 i 98 poskupiće po četiri centa, eurodizel za cent Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva, po kojima će eurosuper 95

Poginuo radnik Rudnika uglja u Pljevljima

Radnik Rudnika uglja Pljevlja poginuo je danas na radnom mjestu, saznajemo nezvanično iz Uprave policije. Do smrti je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici. Iz

Danas je Sveti Simeon Mirotočivi

Narodni običaji kažu da bi na ovaj dan trebalo moliti se svetitelju za neustrašivost, zdravlje i snagu djece Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas