Uhapšene dvije osobe, jedna maloljetna: Iz kuće iznosili automatsku pušku kako bi vježbali gađanje

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu koji je naložio da se maloljetnik i A.M. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ – Odjeljenja bezbjednosti Plav su, postupajući na osnovu saznanja da dva lica, od kojih je jedno maloljetno, iz kuće iznose automatsku pušku kako bi vježbali gađanje, izvršili pretrese na jednoj lokaciji i oduzeli tri komada vatrenog oružja i veću količinu municije, sapštili su iz Uprave policije.

„Plavska policija je juče, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi maloljetnik star 14 godina. Tom prilikom policija je pronašla i oduzela automatsku pušku marke CZ, sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, RAP sa tri okvira za oduzetu automatsku pušku, pušku marke „CZ“ M48 u ilegalnom posjedu, pušku marke „Mauzer“ sa važečim oružnim listom, 1.029 komada municije kalibra 7,62mm, vazdušnu pušku i jedan lovački nož“ kazali su iz policije.

Kako dodaju, kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su maloljetnik i A.M. (18), iz kuće iznosili automatsku pušku i odlazili na obližnju planinu kako bi vježbali gađanje iz navedenog oružja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu koji je naložio da se maloljetnik i A.M. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oni će uz krivičnu prijavu danas biti privedeni nadležnom tužiocu na dalju nadležnost, zaključuje se u saopštenju

Povezane vijesti