Uhapšeno šest osoba zbog posjedovanja marihuane

Nikšićka policija procesuirala je šest osoba zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako su saopštili iz Uprave policije, na više lokacija su izvršeni pretresi stanova i vozila koje koriste D.D. (21), S.M. (19), I.Č.(19), M.M. (20), M.D. (18) i M.T. (23) iz Nikšića, te da je zaplijenjeno ukupno oko 662 grama marihuane „koja je bila namijenjena za dalju uličnu distribuciju“.

„Sprovedenom kriminalističkom obradom policijski službenici došli su do sumnje da su navedena lica u dužem vremenskom periodu kupovala ovu opojnu drogu, prepakivali u manja pakovanja i vršili uličnu distribuciju u manjim količinama“, navodi se u saopštenju.

Policija je sve aktivnosti preduzimala u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, a postupajući tužilac je nakon preduzetih radnji izvršio kvalifikaciju krivičnog dijela – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i naložio da se uhapse i uz krivične prijave sprovedu na dalju nadležnost.

U prethodnom periodu nikšićka policija je i prekršajno procesuirala trinaest lica zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih droga.

Povezane vijesti