UHAPŠENO VIŠE OSOBA, OTKRIVENA ZATVORENA LABORATORIJA ZA UZGOJ MARIHUANE

Službenici Uprave policije koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom realizovali su juče predmet koji je sprovođen u dužem vremenskom periodu pod kodnim imenom „Lampa“.

U ranim jutarnjim časovima, pripadnici policije su izveli policijsku akciju i izvršili pretres na više lokacija na teritoriji Bara i Podgorice.

Slobode su tom prilikom lišeni D.D. (27) iz Kotora, koji se nalazio u bjekstvu, i B.L. (28) iz Podgorice. Osim toga, podnijete su krivične prijave protiv S.Đ. (31) iz Bara  i E.T. (31) iz Podgorice, koji se nalaze u pritvoru u Ukrajini i N.K. (20) iz Bara, koji se nalazi u pritvoru u UIKS-u u Spužu, svi pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe. Ova lica se sumnjiče za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se B.L. sumnjiči i za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije-navode iz Uprave policije.

U saopštenju policije se navodi i: „D.D. je lišen slobode u Baru, u kući u kojoj se nalazila laboratorija za proizvodnju opojne droge marihuana, a on se potraživao zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalne organizacije bio angažovan za vršenje više krivičnih djela i to fizičke napade i nanošenje teških tjelesnih povreda na štetu sudija Višeg suda u Podgorici, a u vezi sa vršenjem službene dužnosti – kako bi oni bili onemogućeni da obavljaju sudijsku funkciju u predmetima protiv organizatora i pripadnika kriminalne organizacije kojoj D.D. pripada“.

Otkrivena je prva laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom u Crnoj Gori, takozvani „in door uzgoj“.

„Prilikom pretresa kuće u naselju Dubrava u Dobrim Vodama u Baru, pronađena je i oduzeta savremena laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru, sa kompletnim turbinama za prečišćavanje vazduha, 53 lampe za pružanje svjetlosti i grijanje biljaka, automatizovana elektronska i računarska oprema za kontrolu uzgoja, mreže za sušenje marihuane i 150 grama marihuane. U Podgorici je pronađeno 500 sjemenki marihuane tipa „Amnesia“ i više mobilnih telefona za kriptovanu komunikaciju.“ naveli su iz UP

U toku su dalje aktivnosti na ovom predmetu.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne